A legtöbb cégnél a keresőmarketinggel és a keresőoptimalizálással ugyanaz a személy vagy ugyanaz a részleg foglalkozik - a Google-nél azonban nemcsak technikailag, de a kommunikáció szintjén is elválasztjuk az AdWords hirdetési programot az organikus (hagyományos, ingyenes) találatokkal kapcsolatos teendőktől.

Már az indulás napján több olvasónk javasolta, hogy publikáljunk keresőoptimalizálással kapcsolatos tippeket a blogon. Bár tervezünk vendégposztokat az organikus találatokkal kapcsolatban is, a keresőoptimalizálással kapcsolatos igényeknek ez a blog nem tud megfelelni. Összegyűjtöttem azonban néhány linket, ami minden bizonnyal hasznos segítséget ad abban, hogy a weboldalak az őket megillető helyükre kerülhessenek a találati listán.

Google Webmester Súgó Csoport

A keresőminőség csapat két munkatársa részvételével zajló fórum, amelynek célja az, hogy a magyar webmesterek és keresőoptimalizálók egymás között cseréljenek tapasztalatot a feltérképezéssel, indexeléssel, rangsorolással és a Webmestereszközök használatával kapcsolatban. Kollégáink Google Tibor és Google János felhasználói névvel szólnak hozzá a beszélgetésekhez.

Webmester Súgó Központ

A webmestereknek és oldalgazdáknak szóló súgócikkek gyűjtőhelye. Mindenkinek ajánljuk a webmestereknek szóló útmutatónkat, de rengeteg más, haladó cikket is tartalmaz. Ha kérdés merül fel, érdemes először itt keresni.

Webmestereszközök

Ingyenes eszközök gyűjteménye, amelyek segítségével weboldalunkat a Google számára könnyebben megérthetővé tehetjük, és ezzel forgalmunk javulását érhetjük el.

Official Google Webmaster Central blog

A Google hivatalos, webmestereknek szánt hírei angol nyelven: feltérképezés, indexelés és Webmestereszközök.

Matt Cutts: Gadgets, Google, and SEO

Matt Cutts a Google keresőminőséggel foglalkozó csapatának oszlopos tagja. Angol nyelvű blogja haladó SEO szakembereknek, Ubuntu felhasználóknak és gadgetrajongóknak ajánlott.