Azok az internetezők, akik a Google-fiókba bejelentkezve keresnek az oldalunkon, mostantól a magyar nyelvű felületen is találkozhatnak a SearchWiki-funkcióval. Ezzel az új kiegészítéssel a bejelentkezett felhasználók a következőképpen módosíthatják a találati oldalt:
  • legfelülre hozhatnak vagy törölhetnek találatokat,
  • új oldalakat vehetnek fel az adott keresés találati listájára, 
  • megjegyzést fűzhetnek a találatokhoz.
A módosítások a felhasználó Google-fiókjában tárolódnak, és csak az adott felhasználónál jelennek meg, vagyis a többi internetező keresési eredményeire nincsenek hatással. A találatokhoz fűzött megjegyzések viszont publikusak.

A SearchWiki hatása a szponzorált linkekre

A SearchWiki módosításai semmilyen módon nem befolyásolják szponzorált linkek megjelenését, a hirdetések ezután is változatlan formában jeleníthetők meg a hagyományos eredmények mellett vagy azok felett. Ugyanakkor a találati oldalak minőségének változása hatással lehet a szponzorált linkek teljesítményére. Ha például egy felhasználó egy bizonyos keresésre a neki megfelelő találatokat helyezi a találati lista elejére, akkor a kiemelt pozícióban lévő hirdetésekre történő kattintás valószínűsége változhat. Fontos hangsúlyozni, hogy egy adott felhasználónak a SearchWiki-változtatásai nem módosítják a többi felhasználó találati listáját.

A SearchWiki és az organikus találatok rangsorolásának kapcsolatáról a Webmester Súgó Csoporton található bővebb információ.

Stekkelpak Zoltán, magyar AdWords csapat, Dublin