A szűrők lehetővé teszik, hogy az AdWords-fiókon belül pontosan azokat az adatokat jelenítsd meg, amelyekre szükséged van. A szűrőket az egész fiókban használhatod, és el is mentheted azokat későbbi használatra.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen kiváló dolgokat végezhetsz el a szűrőkkel. Akármelyik lapon is tartózkodsz, a szűrőket mindig megtalálhatod a Szűrő és nézetek pont alatt. (A teljes méret megtekintéséhez kattints a képekre.)


A szűrő beállításának folyamata ugyanolyan, függetlenül attól, hogy hirdetéscsoportokkal, kulcsszavakkal vagy elhelyezésekkel dolgozol - a szűrés feltételei azonban attól függnek, hogy milyen adatokat szeretnél szűrni. A kulcsszavakat például szűrheted az egyezés típusa szerint, a hirdetéscsoportokat azonban nem.

Szűrő beállításához elegendő, ha megadod a kívánt feltételt. További szabályok megadásával még specifikusabbá teheted a szűrőt. Ha ismétlődően szeretnél használni egy szűrőt, akkor jelöljd be a Szűrő mentése jelölőnégyzetet.

Tegyük fel, hogy a jól teljesítő kulcsszavakat keressük az egész fiókban. Ahelyett, hogy hirdetéscsoportról hirdetéscsoportra haladva próbálnánk megtalálni az összes kulcsszót, érdemes inkább beállítani a jó teljesítmény szűrőjét. Keressük ki a 2%-nál nagyobb CTR-rel és legalább 5%-os konverziós aránnyal rendelkező kulcsszavakat.

A lista szűrését követően pedig módosíthatod a jól teljesítő kulcsszavak beállításait az eredmények táblázatában, és nem kell külön-külön megkeresni a kulcsszavakat a maguk hirdetéscsoportjában.

Egy másik hely, ahol nagyon jól jönnek a szűrők, az a Hirdetések lap, ahol fiók, a kampány vagy hirdetéscsoport minden hirdetése megtalálható. Íme egy példa arra, hogyan használhatod fel a szűrőket a kampányok jobb áttekintéséhez: A Google Store-nak kétféle nyitóoldallal rendelkező kampányai vannak: egy konkrét termék (például ez a póló) termékoldalai, valamint a teljes csoportok (például minden ruhanemű) kategóriaoldalai. Tudni szeretnénk, hogy mely típusú oldal generál több eladást. Mivel a termékoldalak és a kategóriaoldalak URL-jei különböznek, létrehozhatjuk azt a szűrőt, amely csak a kategóriák nyitóoldalait veszi figyelembe, ha szűrőként megadjuk azokat a cél URL-eket, amelyek a "http://www.googlestore.com/category.asp?" résszel kezdődnek.

Ezzel a szűrővel könnyedén megtekinthetjük az összes olyan hirdetés teljesítményét, amely forgalmat generál a kategóriaoldalainkon. A kapott eredményeket később összehasonlíthatjuk a termékoldalaknál látott teljesítménnyel. A Google Store esetében az derült ki, hogy a
kategóriaoldalak több eladást eredményeznek, mint a termékoldalak - ez egy olyan információ, amely segít bennünket kampányaink fejlesztésében.

A Hirdetések lap szűrőinek segítségével gyorsan megtalálhatod egy bizonyos elfogadási állapottal rendelkező hirdetéseit is. A módszerrel gyorsan azonosítható a fiókban található összes függőben lévő vagy elutasított hirdetését.

A fenti javaslatok csupán egy kis ízelítőt adtak a szűrők felhasználási módjaiból. Javasoljuk, hogy több különböző módon is tekintsd meg kampányaidat. Meglepő eredményekkel találkozhatsz.