A Kulcsszavak lap elérhetővé vált a fiók minden szintjénél, így a kulcsszavak egy listában tekinthetők meg egy teljes kampány szintjén is, sőt, akár több kampány vonatkozásában. Ez a funkció olyankor lehet hasznos például, amikor azonosítani szeretnéd a fiók legjobban vagy legrosszabban teljesítő kulcsszavait.

A kulcsszavak módosítását is közvetlenül elvégezheted bármelyik Kulcsszavak lapon. Módosíthatod például egy kulcsszó egyezési típusát a kulcsszóra kattintva, majd kiválasztod a megfelelő egyezési típust a legördülő menüből.


Lehetőség van továbbá a fiók bármely Kulcsszavak lapján a kulcsszavak szüneteltetésére és újraindítására, az ajánlat módosítására, illetve magának a kulcsszónak a módosítására is. Ha egyszerre több kulcsszót szeretnél módosítani, segítségedre lesz a tömeges szerkesztés funkció. Ehhez jelöld ki a módosítani kívánt kulcsszavakat, majd kattints a táblázat tetején található "Szerkesztés" gombra.

A tömeges szerkesztés egy hasznos funkciója a Lemásolás gomb, amelynek segítségével egyszerre több kulcsszó ajánlata is módosítható. Ha például egyszerre több kulcsszó ajánlatát szeretnéd szerkeszteni ahelyett, hogy minden ajánlatot egyenként adnál meg manuálisan, akkor kattints a szerkesztett ajánlat melletti Lemásolás gombra. Ajánlatodat ekkor a rendszer hozzárendeli az összes kijelölt kulcsszóhoz. Másolhatod továbbá a kulcsszóállapot és a cél URL mezők módosításait is.


A Kulcsszavak lapon rendelkezésre áll még a szegmentálás. Ha a "Szűrő és nézetek" gombra kattintasz, a "Lebontás a lekérdezés egyezési típusa alapján" lehetőségnél megtekintheted az egyes kulcsszavak teljesítményét az általános egyezésű, kifejezésegyezésű és pontos egyezésű lekérdezések bontásában.

A keresési lekérdezési jelentés használata

Ezt a jelentés az új felületen közvetlenül a Kulcsszavak lapról érhető el. Emlékeztetőül: a jelentésben azok a keresett kifejezések jelennek meg, amelyek hatására a hirdetéseid megjelentek. A jelentés megtekintéséhez jelöld ki a megfelelő kulcsszavakat, majd kattints A keresési kifejezések megjelenítése, végül pedig a Kiválasztott lehetőségre. Ekkor megjelenik azoknak a keresett kifejezéseknek a listája, amelyek megjelenítették a hirdetést.

Ha egy olyan keresőkifejezésre bukkansz, amely jónak tűnik, külön kulcsszóként hozzáadhatod a kampányhoz. Ehhez jelöld ki a kifejezést, majd kattints a Hozzáadás kulcsszóként elemre. Emellett lehetőség nyílik egy különálló ajánlat megadására, valamint a kulcsszó egyezési típusának kiválasztására is. Ugyanígy, ha egy olyan keresett kifejezést találsz, amely nem illik a kampányhoz, felveheted a kifejezést kizáró kulcsszóként.

Visszajelzések az új kezelőfelülettel kapcsolatban

Sok hasznos információt kaptunk már arról, hogy mit szeretnek felhasználóink az új kezelőfelülettel kapcsolatban (például a könnyebb tartalmi hálózatkezelés és a gyorsabb navigálás a fiókban), valamint arról is, hogy mi az, ami még fejlesztésre szorul. Továbbra is várjuk ezeket a visszajelzéseket a fiók jobb felső részén megjelenő Visszajelzés küldése linkre kattintva.