Minthogy hirdetőink többsége most már kizárólag az új kezelőfelületet használja, szeretnénk néhány tippet adni az új kezelőfelületnek köszönhetően feltáruló lehetőségek hatékony kiaknázásához.

Koncentrálj a lényegre

A Kulcsszavak lap számos eszköze segít abban, hogy mindig az igazán fontos dolgokra tudj összpontosítani. Először is, az oszlopok testreszabása révén elérhető, hogy csak a számodra fontos mutatók jelenjenek meg - és a sorrendet is Te szabhatod meg. Ezt követően a szűrők segítségével kiemelheted a meghatározott feltételeknek megfelelő kulcsszavakat. Előfordulhat például, hogy csak a rosszul konvertáló kulcsszavakat szeretnéd megtekinteni. A Súgóban található néhány példa a szűrőkre.

Az egyéni figyelmeztetések segítségével tájékozódhatsz a számodra fontos változásokról, és a változások bekövetkezte esetén a fiókban és e-mailben is értesítést kapsz. Tegyük fel például, hogy szűrők segítségével azonosítod a legjobban konvertáló nagyforgalmú kulcsszavakat. Létrehozhatsz egy olyan figyelmeztetést, amely értesít, ha az érintett kulcsszavak konverziós aránya a múlt héthez képest visszaesett.

Több dolog együttes módosítása

Ha már megtaláltad, mi a fontos, az új kezelőfelület egyszerűbbé teszi a kulcsszavak tömeges módosítását. Először is, egyszerre több kulcsszót kijelölhetsz, majd a Szerkesztés gombra kattintva az összes szerkeszthető mezőt megnyithatod.

Szerkesztési módban szüneteltetheted a kulcsszavakat, módosíthatod a maximális CPC-t, megváltoztathatod a cél URL-t, és másik egyezési típusra válthatsz. Továbbá az összes sorba beillesztheted az ajánlatokat és a cél URL-eket. Ezenkívül egy újonnan bevezetett funkció segítségével minden erre alkalmas kulcsszóajánlatot az adott kulcsszóhoz tartozó első oldali CPC-re emelhetsz. Ehhez csak az "Összes CPC-ajánlat növelése az első oldalon való megjelenés ajánlatára" elemre kell kattintani szerkesztési módban.

Tömeges módosítások végrehajtására emellett a táblázatos szerkesztést is használhatod. A táblázatos szerkesztés segítségével a kulcsszavakat úgy szerkesztheted, mint egy táblázatkezelővel. Képleteket alkalmazhatsz, elemeket másolhatsz és illeszthetsz be, sőt keresésre és cserére is van lehetőség. A táblázatos szerkesztés a További műveletek pont Szerkesztés táblázatban parancsával érhető el. A táblázatos szerkesztésre csak az adott hirdetéscsoportokon belül van lehetőség.

Áthelyezés

A sikeres AdWords kampányok egyik legfontosabb összetevője a jól kialakított fiókszerkezet. Ezért időnként előfordulhat, hogy a kifinomult, releváns kulcsszó- és hirdetéskészletek létrehozása érdekében át szeretnél helyezni bizonyos dolgokat máshová. Ilyenkor nagyon jól jön a másolás funkció. Akárcsak a táblázatos szerkesztést, a másolást is a További műveletek pontban fogod megtalálni. Segítségével átmásolhatod a kulcsszavakat másik hirdetéscsoportba vagy kampányba. A kulcsszavak másolása során az ajánlat és a cél URL másolására is lehetőség van.