Számos kérdést kapunk hirdetőinktől arra vonatkozóan, hogy miért nem látják hirdetéseiket, ha rákeresnek kulcsszavaikra a keresőben. Kezdő AdWords-felhasználóknak szóló blogbejegyzés-sorozatunk segít a probléma azonosításában, és bemutatja, hogyan érheted el, hogy hirdetésed ismét megjelenhessen.

Ha nem látod a hirdetéseid, akkor a következő lépéseket javasoljuk:

A Hirdetés-előnézeti eszköz segítségével ellenőrizd, hogy megjelennek-e a hirdetéseid.
Ez a fontos eszköz megállapítja, hogy hirdetésed fent van-e a helyén. A Hirdetés-előnézeti eszközzel úgy láthatod a hirdetéseidet, ahogyan azok a keresési eredményoldalon megjelennek, anélkül, hogy ezzel növelnéd a hirdetések megjelenítéseinek számát.

Lehet, hogy kiderül az eszközben, hogy a hirdetéseid valójában megjelennek. Amikor gyakran keresnek rá a hirdetésre valamelyik kulcsszóval, akkor a rendszer ezt megjegyzi, és ha a felhasználó nem kattint a hirdetésre, akkor a rendszerünk számára hirdetést ritkábban, illetve alacsonyabb pozícióban jeleníti meg (mert elkönyveli, hogy a hirdetés nem releváns a keresés szempontjából).

Ha a kampány napi költségkerete alacsony, akkor elképzelhető, hogy a rendszerünk nem jeleníti meg a hirdetést minden keresésre. (Ha ugyanis minden keresésre megjelenne a hirdetés, akkor az azokból összejövő kattintások miatt a napi költség túlléphetni a napi költségkeretet.)

Használd a Hirdetésdiagnosztikai eszközt, amelynek segítségével megállapíthatod, miért nem láthatók a hirdetéseid. A Hirdetésdiagnosztikai eszköz például megmutatja, hogy a hirdetés azért nem jelenik meg, mert ellenőrzésre vár, illetve elutasították, esetleg a minőségi mutató túl alacsony, vagy a probléma a költségkerettel vagy a befizetéssel kapcsolatos. Az eszköz továbbá javaslatokat ad arra vonatkozóan is, hogy miként "élesztheted újra" a hirdetést.

Ellenőrizd a regionális célzási beállítást.

Előfordulhat, hogy a hirdetésed által célzott terület nem egyezik azzal a területtel, amely az IP-címedhez kapcsolódik. Ebben az esetben a hirdetésed nem lesz látható, amikor keresed.

Tegyük fel például, hogy Sándor pécsi tánctanár, és Budapestet célozza a szambaórákról szóló hirdetésével. Mivel azonban IP-címe nem kapcsolódik Budapesthez, hirdetése nem jelenik meg számára, amikor Pécsett keres rá. Sándor láthatja viszont a hirdetését, ha a keresési lekérdezéshez hozzáadja a "Budapest" kifejezést is.