Az Analyticsben gyakran lehet találkozni olyan jelentésekkel, amelyek szerint bizonyos látogatások során a felhasználó látszólag nulla másodpercet töltött el az oldalon, vagy valamilyen bontásban bizonyos aloldalakon eltöltött idő nulla másodperc.

A látszólag nulla másodperces látogatásokra a magyarázat a következő: Az oldalon (például a kezdőoldalon) eltöltött idő kiszámításához az Analytics két időpont között eltelt időt vesz figyelembe: a kezdőoldal betöltődési időpontját, és azt az időpontot, amikor a kezdőoldalról a felhasználó a webhely egy másik oldalára navigál. Ekkor a kezdőoldalon eltöltött idő a két időpont különbsége. Egyszerű tehát az oldalon eltöltött idő mérése azokban a helyzetekben, ha a felhasználó a webhelyen belül több aloldalt is megtekint.

Ha viszont a látogató csak egy oldalt néz meg, és arról nem navigál egy másik aloldalra (például mert kilépett a böngészőből vagy a Vissza gombra kattintott), az Analytics számára csak egy időpont ismert: ez pedig az adott oldal betöltődésének időpontja. Tehát függetlenül attól, hogy a látogató valójában mennyi időt töltött azon az egy oldalon, az Analytics nulla másodpercet fog hozzá társítani.

Hasonló a helyzet a kilépési oldalaknál, ahol a látogatók – függetlenül az egy látogatás alatt megtekintett oldalak számától – elhagyják a webhelyet. Mivel a kilépési oldalakhoz ismét csak az adott oldal betöltődési időpontja áll rendelkezésre, az oldalon eltöltött idő itt is nulla másodperc lesz.

A jelentésekben a nulla másodpercek tehát nem hibás mérés eredményei, hanem egy ismert webanalitikai probléma következetes kezeléséből származnak.