(Az AdWords Szerkesztő program alapvetői funkcióról lásd korábbi bejegyzésünket. Esettanulmányunk itt tekinthető meg.)

Mielőtt áttekintenénk az eszköz néhány igen népszerű funkcióját, vessünk egy pillantást az AdWords Szerkesztő kezelőfelületére. A bal oldali navigációs faszerkezettel, illetve a középen elhelyezett kampányok, hirdetésszövegek, kulcsszavak stb. lapokkal a felépítés megfelel az online kezelőfelület szerkezetének. (Valójában az AdWords Szerkesztő szolgált alapul az új kezelőfelület tervezéséhez.) A kijelölt elemek szerkesztése az oldal alján található mezőben történik. A további funkciók, például a csv fájlok importálása/exportálása, szöveg cseréje/betoldása a kijelölt tételekben vagy az ismétlődő kulcsszavak keresése az oldal tetején található menüsávban érhetők el.


A hirdetéscsoportok áthelyezése egy másik kampányba

Sokszor lehet szükség rá, hogy AdWords-fiókod egyes elemeit áthelyezd, vagy átmásold máshová, például ha a kampány jobb szervezése érdekében a különböző termékeknek külön hirdetéscsoportot szeretnél létrehozni, vagy egy másik országban történő hirdetéshez új kampányt indítasz. Az AdWords Szerkesztővel fiókod összes eleme esetében lehetőséged van a másolásra vagy az áthelyezésre, a kulcsszavaktól és a hirdetésektől kezdve egészen a teljes kampányokig. Az elemeket akár egy másik fiókba is átmásolhatod, vagy áthelyezheted.

Kulcsszavak tömeges szerkesztése

Az AdWords Szerkesztő a nagy fiókok kezelését segíti elő. Az online kezelőfelülettől eltérően itt az AdWords-fiók saját korlátain kívül a szerkesztések mértékére semmilyen korlátozás nem vonatkozik. A változtatások végrehajtásának többféle módja is van:

Az egyszerű műveletek, például a kulcsszavak CPC-ajánlatának módosítása esetében jelöld ki az elemeket, majd tömeges szerkesztéssel hajtsd végre a változtatásokat.

A hirdetésszövegek kijelölt részének szerkesztése, a CPC-k meghatározott feltételek szerinti szerkesztése

Tömeges változtatásokat megadott szabályok alapján is véghez lehet vinni. A rendelkezésre álló beállítási lehetőségek itt olvashatók.


Biztonsági másolat, megosztás

Az AdWords-fiók adatait tartalmazó csv-fájlok létrehozása és használata csupán egy az importálás/exportálás menü parancsai közül. Az importálási és exportálási beállításokról a itt olvashatsz részletes tájékoztatást.