Korábbi bejegyzésünkben már bemutattuk a Google ingyenes Vizuálishirdetés-készítő eszközét, amellyel percek alatt elkészítheted saját animált képes hirdetéseidet, amelyek a Google Tartalmi Hálózat releváns webhelyein jelennek meg.

Elérkezett a karácsonyi időszak, és az online vállalkozások és viszonteladók természetesen igyekeznek a lehető legjobban kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. Ennek elősegítésére mostantól karácsonyi témájú, animált képes hirdetéseket is készíthetsz az AdWords-fiókodból elérhető ingyenes Vizuálishirdetés-készítővel.

A Vizuálishirdetés-készítő megnyitásához kövesd az alábbi egyszerű lépéseket:
  1. Jelentkezz be AdWords-fiókodba a https://adwords.google.com címen
  2. Jelöld ki azt a hirdetéscsoportot, amelyben képes hirdetéseket szeretnél készíteni
  3. A "Hirdetésváltozatok" lapon kattints az "Új hirdetés" gombra, majd válaszd a "Vizuálishirdetés-készítő" lehetőséget.
A saját képes hirdetéseid elkészítéséhez ezután csupán ki kell választani egy sablont. Akárcsak a szöveges hirdetéseknél, az üzenetet itt is saját magad fogalmazhatod meg, és szükség esetén a betűtípust és a betűszínt is megváltoztathatod, és feltölthetsz egy vállalkozásodhoz kapcsolódó képet - az eszközünk minden mást megcsinál helyetted.

A szezonális témák mellett 150-nél is több sablon közül választhatod ki az üzenetedhez és vállalkozásodhoz leginkább illőt.


A választott beállításoktól függően a Vizuálishirdetés-készítő legfeljebb hat, szabványos méretű változatban (120 x 600; 160 x 600; 468 x 60; 300 x 250; 728 x 90; 336 x 280 képpont) készíti el a képes hirdetést. Ezután már saját animált képes hirdetéseid is megjelenhetnek a Tartalmi Hálózaton. Ha szeretnél meggyőződni róla, hogy engedélyezted a Tartalmi Hálózatot, lépj AdWords-fiókod "Kampánybeállítások" oldalára, és keresd meg a "Hálózatok, eszközök és bővítmények" feliratú szakaszt.

A képes hirdetések létrehozásáról és megjelenítéséről a Vizuális hirdetések oldalon találhatsz további információt.

Ha már van saját képes- vagy flash-hirdetésed az internet valamelyik hirdetési hálózatán, akkor pillanatok alatt feltöltheted azt a Google Tartalmi Hálózatára is. Ennek módjáról a Súgóban találhatsz útmutatót.