​Ezt a bejegyzést azoknak az új ügyfeleinknek ajánljuk, akik Google AdWords promóciós kuponnal kívánnak AdWords fiókot nyitni. Összegyűjtöttük azokat a legjellemzőbb kérdéseket, amelyeket hirdetőinktől korábban kaptunk a kuponok felhasználásával kapcsolatban.

Mit kell tennem, hogy aktiváljam az AdWords kuponomat?1. Lépj be fiókodba.
2. Válaszd a Számlázás fül alatt található Számlázási beálltások linket.
3. Az oldal alján a Promóciós kódok menü alatt található Kód beváltása mezőbe másold be a kódot.

4. Klikkelj a Bevált gombra.
5. Ellenőrizd az egyenleged a Számlázás fül alatt található Számlázási összesítő linkre kattintva. Az összeg Korrekcióként jelenik meg.


Bármelyik fiókban aktiválhatom a kuponomat?

Néhány kivételtől eltekintve a promóciós kuponok csak a Google AdWords azon új felhasználói számára állnak rendelkezésre, akik az önállóan végrehajtható online regisztrációs folyamat segítségével jelentkeznek az adwords.google.com címen, és akiknek a fiókja a promóciós kód megadásakor kevesebb, mint 14 napja működik, illetve számlázási címe Magyarországon van.

Egy fiókban csak egy kupon használható fel. A promóciós kedvezmény nem ruházható át, nem adható el és nem cserélhető el.

Mindig ellenőrizd a promóció leírását! Amennyiben egy promóció keretein belül a fentiektől eltérő szabályokkal adunk Google AdWords kupont ügyfeleinknek, arra a kuponkódhoz tartozó kommunikációban felhívjuk a figyelmedet.


Mit jelent pontosan a promóciós ajánlat érvényességi ideje?

A promóciós kupon főszabály szerint kiadása után három hónappal érvényét veszti, az igénybevétel pontos határidejét a konkrét promóciós kuponhoz csatolt tudnivalók tartalmazzák.
Az AdWords kupon lejáratáig aktiválnod kell a kuponkódot, arra azonban nincs korlátozás, hogy a kupon által jóváírt összeget meddig költheted el.


Mikor írják jóvá az ajándék hirdetési kreditet fiókomban?

A promóciós kedvezmény a promóciós kód beírása és a számlázási adatok beállítása után automatikusan jóváírásra kerül új Google AdWords-fiókodban.

Ha utólagos fizetési módot választasz, akkor az aktivációs díj (jelenleg 1.000 Ft) a promóciós kedvezményből kerül levonásra, még a kedvezmény jóváírása után. Azaz, például 10.000 Ft-os AdWords kupon esetén kezdő egyenleged (10.000-1.000=) 9.000 Ft lesz.

Ha előre történő fizetési módot választasz, akkor a fiók aktiválásához be kell fizetned egy kezdeti minimális összeget (2.000 Ft), amelyből a rendszer levonja az aktivációs díjat, majd jóvárásra kerül a promóciós kedvezmény. Például 10.000 Ft-os AdWords kupon esetén befizetsz 2.000 Ft-ot, amiből levonásra kerül az 1.000 Ft-os aktiválási díj, és hozzáadódik a 10.000 Ft-os promóciós összeg. Kezdő egyenleged tehát (+2.000-1.000+10.000=) 11.000 Ft lesz.

A fizetési módokról bővebb információt találsz alább:

1. Előrefizetés (banki átutalással vagy hitelkártyával):

2. Utólagos fizetés


Ha a promóciós kedvezmény igénybevételén túl nem szeretnél további költségeket fizetni, akkor figyelned kell AdWords-fiókodat, és le kell állítanod vagy szüneteltetned kell kampányaidat, amikor a hirdetési költségeid elérik vagy megközelítik a promóciós összeget.

További részletek találhatóak a kuponok részletes felhasználói feltételeit leíró oldalon.

Kiegészítésképpen olvasd el a Google adatvédelmi szabályzatát.