Szeptember végén bevezettük a frissített Kulcsszóválasztó eszköz bétaverzióját. A frissített Kulcsszóválasztó eszköz egy új, egyszerű mód újabb kulcsszavak keresésére, majd a fiókodhoz való hozzáadására. A kulcsszólista bővítéséhez korábban két különálló eszközt használhattál. A Kulcsszóválasztó eszköz az eszközben megadott szavak és kifejezések alapján generált kulcsszavakat. A Keresésalapú kulcsszóeszköz pedig azonosította azokat a tényleges Google-kereséseket, amelyek relevánsak voltak webhelyed céloldalai szempontjából - így rálátást kaphattál azokra a kulcsszavakra, amelyeket egyébként esetleg kihagytál volna. A továbbiakban, a frissített Kulcsszóválasztó eszköz segítségével kereshetsz szavak vagy kifejezések, webhelyek és kategóriák (ahol elérhetők) alapján is - a Kulcsszóválasztó eszköz és a Keresésalapú kulcsszóeszköz eredményeit mostantól egy helyen kapod meg.
A bétaverziót már útjára indítottuk, és később teljes mértékben át fogunk állni a Kulcsszóválasztó eszköz frissített verziójára. A következő néhány hónap során még lehetőséged lesz szükség esetén oda-vissza váltani a két eszköz között. Egy újabb bejegyzést teszünk közzé ezen a blogon akkor, amikor az átállási időszak véget ér, és már csak a frissített Kulcsszóválasztó eszköz használatára lesz lehetőség.

Addig is, miközben hozzászoksz az új verzióhoz, folyamatosan javítani fogjuk az eszközt, és igyekszünk további olyan funkciókat hozzáadni, amelyeket esetleg hasznosnak találhatsz. A mai napon egy olyan szolgáltatást vezetünk be, amelynek használatával pontosabban megbecsülheted kulcsszavaid forgalmát.
Ehhez válaszd ki a megfelelő kulcsszavakat a javaslatok listájáról, majd kattints "Keresési forgalom becslése" gombra.

(teljes mérethez kattints a képre)

Itt kiválaszthatod azt a hirdetéscsoportot, amelyhez hozzá szeretnéd adni a kulcsszavakat, és megtekintheted a korábbi képernyőn kijelölt kulcsszavakra vonatkozó átlagos becsült CPC-t, az összes kattintás becsült számát, valamint a kulcsszavak összes becsült költségét.

(teljes mérethez kattints a képre)

Ez a fejlesztés lehetővé teszi, hogy megtekinthesd, hogyan teljesítenek majd a kulcsszavaid egy adott hirdetéscsoportban - ahelyett, hogy a teljes kulcsszólistához viszonyítaná a rendszer a becslést. A kulcsszóforgalom hirdetéscsoport-környezetben való becslése pontosabb képet ad arról, hogy milyen gyakran jelenhetnek meg hirdetéseid, és hogyan fognak teljesíteni.
Fontos megjegyezni, hogy a fent említett módosítások miatt eltávolítunk néhány olyan oszlopot, amelyeket korábban hozzáadhattál a Kulcsszóválasztó eszköz eredményeihez: ilyenek a Becsült átlagos CPC, a Becsült CTR, a Becsült hirdetési pozíció, a Megjelenések becsült száma, a Becsült kattintások és a Becsült költség. Bár ezeket az oszlopokat nem érheted el a frissített verzióban, az adatokat továbbra is megtekintheted a hirdetéscsoport vonatkozásában. Ha pedig kulcsszószintű becsléseket szeretnél megtekinteni a keresési forgalomra vonatkozóan, ezeket megjelenítheted a különálló Forgalombecslő eszközben, amely szintén kapott egy új, izgalmasabb kezelőfelületet. A Forgalombecslő eszközt a Lehetőségek lap "Eszközök" részénél a "További eszközök" linkre kattintva érheted el.