A weben nap mint nap megjelenő rengeteg új információ megnehezíti dolgunkat abban, hogy pontosan tudjunk tájékozódni az általunk figyelemmel kísért különböző témákban. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy több órát böngéssze az internetet az érdekes tartalmak után kutatva.

Szerencsére mostantól egy jó (és olcsó) megoldást tudunk nyújtani számotokra, mivel most már magyar nyelven is elérhető a Google Figyelő, amely segít az érdeklődési körötökbe tartozó cikkek, blogbejegyzések, weboldalak felkutatásában és egyszerű elérésében. Csak be kell írnotok a kívánt témát, mintha egy sima keresést indítanátok a keresőnkben, és amikor új eredmény érkezik a keresett témában, a Google Figyelő értesít róla.

Emberek milliói használják már a Google Figyelőt a webes tartalmak figyelésére. Íme néhány példa az alkalmazására:
  • Cégek többsége arra használja a Google Figyelőt, hogy nyomon kövessék mit mondanak bloggerek és egyéb felhasználók cégükről, termékeikről a weben.
  • Bloggereknek leginkább abban segít, hogy folyamatosan nyomon tudják követni mi is zajlik saját szektorukban.
  • Rengetegen használják a szolgáltatást például arra, hogy ki mit írt róluk a weben, mi történik a közvetlen környezetükben, vagy hogy elsőként értesülhessenek kedvenc hírességükkel történtekről.
Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy mostantól már magyar nyelven is igénybe vehető ez a szolgáltatásunk. A Google Figyelőt ezen a linken próbálhatjátok ki.

Petlyánszki Gábor - Google AdWords Csapat