Az IAB Europe szervezetével együttműködve tegnap elindítottuk a Consumer Commerce Barometer nevű szolgáltatást. Ez egy ingyenes kutatási eszköz, amely a fogyasztók magatartásával kapcsolatos adatokkal segíti az marketingügynökségeket és a hirdetőket.

Az ügynökségek és hirdetők számára különösen fontos információ, hogy egy kiválasztott célcsoport mekkora arányban és hogyan tájékozódik az interneten. A fogyasztók szokásai ezen a téren országonként és termékkategóriánként is különbözhetnek. Az online fogyasztói magatartás megismerése lehetővé teszi a döntéshozók számára, hogy marketing büdzséjüket a leghatékonyabban allokálják. A Consumer Commerce Barometer (CCB) szolgáltatása épp ebben jelent segítséget.

A CCB tehát egy ingyenes, online kutatási eszköz, mely a TNS adataira támaszkodva szolgáltat információt a fogyasztói szokásokról összesen 27 országban (beleértve Magyarországot is), 36 termékkategóriában. Az eszközt használva országok és termékkategóriák mentén hasonlíthatók össze a kiválasztott célcsoport online információgyűjtési és vásárlási szokásai. Az évente frissülő adatoknak köszönhetően a trendekben bekövetkező változások is nyomon követhetők és mérhetők az eszköz segítségével.

A CCB ingyenes, nyilvános kutatási eszköz mely elérhető a www.consumerbarometer.eu linken.

Erna