Mától az egész világon elérhetővé vált az általános egyezés módosítás, az AdWords új célzási funkciója, melynek használatával a kifejezésegyezésnél nagyobb elérést biztosító kulcsszavakat hozhatsz létre, és ezeket jobban szabályozhatod, mint általános egyezés esetén. Ha módosított általános egyezésű kulcsszavakat veszel fel kampányodba, azzal több kattintást és konverziót érhetsz el, vonzó megtérülés mellett; különösen akkor, ha jelenleg elsősorban pontos egyezésű vagy kifejezésegyezésű kulcsszavakat használsz.

A módosítás alkalmazásához egyszerűen tegyél egy pluszjelet (+) közvetlenül egy vagy több szó elé az általános egyezésű kulcsszóban. A + jellel kezdett szavaknak (pontosan vagy közeli változat formájában) szerepelniük kell a felhasználó által beírt keresési kifejezésben. A választott nyelvtől függően a közeli változatok közé tartozhatnak az elírások, az egyes és többes számú alakok, a rövidítések és mozaikszók, valamint a toldalékolt alakok (például "szerelő" és "szerelés") is. A szinonimák (például "labdarúgás" és "futball") és a kapcsolódó keresések (például "virág" és "tulipán") nem minősülnek közeli változatnak.

Az alábbi ábrán látható a különböző kulcsszóegyezési típusok egymáshoz viszonyított elérése. A módosított általános egyezésű kulcsszavak a megfelelő kifejezésegyezésű kulcsszóhoz képest több, a megfelelő általános egyezésű kulcsszóhoz képest viszont kevesebb keresés esetén eredményeznek egyezést. Az egyezés viselkedése a módosított szavaktól is függ. Például a reggeli +receptek kulcsszó egyezést eredményez a "kínai receptek" keresés esetén is, azonban a +reggeli +receptek kulcsszó nem.


A bétatesztelés során az elsősorban kifejezésegyezést és pontos egyezést használó hirdetők a módosított általános egyezésű kulcsszavak felvételét követően azt tapasztalták, hogy megnövekedett a kattintások és konverziók száma a kampányukban; mindez az általános egyezésnél precízebb szabályozási lehetőségek mellett.

A módosított általános egyezésű kulcsszavak forgalmi esélyei inkább hasonlítanak a kifejezésegyezésre, mint az általános egyezésre. Ha fiókodban elsősorban általános egyezésű kulcsszavakat alkalmazol, és lecseréled azokat módosított általános egyezésűekre, akkor valószínűleg jelentős csökkenés következik be a kattintások és konverziók számában, és közvetlenül nem javul a minőségi mutató sem. Ezért azt javasoljuk, hogy hagyd aktív állapotban meglévő általános egyezésű kulcsszavaidat, és vegyél fel melléjük új módosított általános egyezésű kulcsszavakat; ezt követően a megfigyelt teljesítmény alapján módosítsd ajánlataidat a megcélzott megtérülés eléréséhez.

Az új funkció minden országban és majdnem minden nyelven elérhető (a japán, a kínai, a héber, a táj és az arab nyelv támogatása is hamarosan megkezdődik). Jelentkezz be az AdWords felületére annak érdekében, hogy módosított általános egyezésű kulcsszavakat adhass fiókodhoz. Az AdWords Szerkesztőt vagy az AdWords API-t is használhatod. Ha érdekelnek a további részletek, a használati javaslatok, illetve a gyakori kérdésekre adott válaszok, akkor keresd fel az AdWords Súgót.