Nemrégiben bevezettük a Google Minősítési Programot , és nagy örömünkre szolgál, hogy a világ minden tájáról már több ezren letették az új vizsgákat, majd csatlakoztak a programhoz. Ez a minősítési program a Google Advertising Professionals program helyébe lép. Hogy kellő időt biztosítsunk az átálláshoz, a két programot párhuzamosan futtattuk egy hat hónapos türelmi időszakon keresztül, amely október végén jár le. Minősített státuszod megtartása érdekében, és az embléma további használatához meg kell felelned az új program követelményeinek.

Mi a különbség a két program között? A Google Minősítési Programmal a Google szakértői által írt, frissített oktatási anyagokat biztosítunk. Négy, a részletekre is kiterjedő vizsgát hoztunk létre az AdWords kezelésével kapcsolatban, ezek a következők: Alapvizsga, Keresési hirdetés - haladó vizsga, Vizuális hirdetés - haladó vizsga, Jelentéskészítés és elemzés - haladó vizsga. A vizsgák célja, hogy igazolják az ezen a területeken szerzett szakértelmet, és a keresőmarketinggel foglalkozó ügynökségek alkalmazottai egyre szélesebb körben felelnek meg ezen vizsgák követelményeinek.

Emellett bevezettük Google Szakértőkereső szolgáltatásunkat is, egy címtárat azzal a céllal, hogy segítsen a hirdetőknek a megfelelő ügynökség felkutatásában kampányaik kezelésére. Jelenleg minden feliratkozott Google Advertising Professionals szakértőnk tagja a Google Szakértőkeresőnek, azonban Október végével ez megváltozik.

Minden, Google Advertising Professionals programban minősített partnerünk figyelmét felhívjuk arra, hogy frissítsék minősítésüket a Google Minősítési Programmal. Ennek érdekében a vállalatnak eleget kell tennie a minimális AdWords ráfordítási szintnek, és legalább egy alkalmazottnak egyénileg minősítést kell szereznie a Google Minősítési Programban.

Amennyiben van olyan alkalmazottad, aki már minősítést szerzett a régi programban, itt a remek alkalom, hogy frissítse tudását a Google Minősítési Program segítségével. Ha mindezzel elkészültél, nincs más dolgod, mint frissíteni vállalati profilodat, hogy a hirdetők megtaláljanak a Google Szakértőkeresőben.