Az évek során sok hirdetőnk mondta el nekünk, hogy szeretné, ha minden hónapban azonos összeget kellene fizetnie. Örömhírünk van e felhasználóink részére: hamarosan bevezetjük a kampányokra vonatkozó havi terhelési korlátot, amelyet rendszerünk a napi költségkeret alapján, automatikusan számít ki.

Ha napi költségkereted egy teljes hónapig változatlan, akkor a Google úgy állítja be a havi terhelési korlátot, hogy a napi költségkeretet megszorozza 30,4-gyel, amely a hónapok napjainak az átlagos száma (365 nap / 12 hónap = 30.417 nap). Ha például napi költségkereted 2000 forint a teljes hónapra, akkor az adott hónapra legfeljebb 60 800 forint összeget számítunk fel (2000 forintos napi költségkeret * 30,4 átlagos nap havonta). Mint mindig, a tényleges napi ráfordítás ettől eltérhet.

A fiókok a következő néhány hétben fognak átállni a havi terhelési keret alkalmazására. Ha módosítod a költségkeretedet a Kampánybeállításoknál, akkor egy eszközleírás lesz látható, amely tájékoztat a módosításról.

A módosításról a havi terhelési korlátról szóló GYIK, valamint a költségkeret módosításának a hatásait bemutató GYIK tartalmaz további információt.

Petlyánszki Gábor