Szorosan követve a Keresési csatornák nemrégiben beindított új funkcióit, ismét újdonsággal jelentkezünk: Itt a Leghatékonyabb útvonalak (lekérdezési útvonalak) jelentés.

AdWords-fiókod általános egyezésű kulcsszavait rendszerünk számos, a felhasználóid kereséseiben szereplő kulcsszóval egyeztetheti. Bár megvettél bizonyos kulcsszavakat, de mégis mi a helyzet azokkal a tényleges lekérdezésekkel, amelyekkel e kulcsszavak egyeztetve lettek? A Keresési csatornákban megnézheted a kulcsszóútvonalakat - és mostantól a lekérdezési útvonalak is megtekinthetők. A már meglévő Leghatékonyabb útvonalak jelentésekben:


válaszd a Legjobb útvonalak (Lekérdezési útvonalak) lehetőséget a Dimenzió legördülő menüben, és így azok a tényleges lekérdezések fognak megjelenni, amelyeket rendszerünk egyeztetett a hirdetéseiddel, és amelyekre konverzió előtt kattintottak.


Megjegyzés: ez a lehetőség csak azoknak a keresési hirdetéseknek a lekérdezéseit jeleníti meg, amelyekre rákattintottak, a megjelenítésekét nem.

Ezek az adatok értékes betekintést nyújtanak azokba a keresésekbe, amelyeket a felhasználók a webhelyeden történő keresés és végül vásárlás előtt hajtanak végre. Ezen információk alapján hatékonyabban meg tudod célozni ezeket a felhasználókat, mivel látod, hogy találtak rád. Így aztán magabiztosabban tudsz hatékony, konverziót eredményező vagy a konverziós útvonalat támogató kulcsszavakat venni.