Akik elhelyezés alapján célozzák hirdetéseiket, már biztosan rendelkeznek pár olyan partnerwebhellyel, amelyek a legértékesebb kattintásokat és a legmagasabb számú értékesítést eredményezik. Természetes, hogy mindenki szeretné javítani az ilyen webhelyeken elért teljesítményét. Erre egy egyszerű mód kínálkozik: hirdetéseid a partnerwebhely grafikai témájának megfelelően kell kialakítanod. A legtöbb hirdető saját céloldalával hangolja össze hirdetései színét és stílusát. Ez néha egy védjegy figyelemfelkeltő megjelenítéséhez vagy egyéb hasonló célok eléréséhez fontos. Gyakran előfordul azonban, hogy a hirdető szerint a színek nem befolyásolják jelentősen a hirdetések teljesítményét. Ez nem így van! A megjelenítő oldal színsémájának megfelelő hirdetések átkattintási aránya akár a nem egyező sémájú hirdetések arányának kétszerese is lehet.

Színegyeztetés

A Vizuálishirdetés-készítő segítségével egyszerűen módosíthatod a háttér, a szöveg, a link stb. színét. Próbáld ki ezt az eszközt. A művelet előtt elemezni kell a hirdetéseket megjelenítő oldal színsémáját. Ehhez azonosítanod kell az adott oldalon használt pontos színeket. A modern operációs rendszerek és a böngészők beépülő moduljai segítségével egyszerűen azonosíthatók a pontos színek. Mac OS X operációs rendszeren a "DigitalColor Meter" alkalmazást használhatod, Windows operációs rendszer esetén pedig ingyenesen letöltheted a ColorPic alkalmazást.

A hasonló szolgáltatást nyújtó, Eye Dropper nevű Chrome bővítményt is ajánljuk. Mindkét eszközben egyszerűen az azonosítani kívánt színű területre kell helyezni az egérmutatót. Az alkalmazás több lehetséges formátumban is megjelöli az azonosított színt.

A legtöbb hirdető számára az úgynevezett hexadecimális formátum a fontos. Ez a formátum hat hexadecimális számból áll, amelyek páronként képviselik a vörös, a zöld és a kék szín intenzitását. A Vizuálishirdetés-készítőben kézzel írhatod be a szín kódját a színmezők bármelyikébe.

Kísérletezés

Annak érdekében, hogy a hirdetést a lehető legpontosabban összehangold a partneroldallal, a háttér és a betűk színét is módosítanod kell a webhely sémájának megfelelően. Ha próbára szeretnéd tenni kreativitásod, akkor az interneten elérhető platformok egyikének használatával kísérletezhetsz a színekkel. Az ilyen platformok közül az Adobe Kuler a legnépszerűbb. Ez az eszköz egy alapszín alapján képes színpalettákat létrehozni. Használatával egymást kiegészítő vagy kontrasztba helyező színek skáláját hozhatod létre. Ezek az eszközök matematikai képletek segítségével hoznak létre kellemes hatású színpalettákat. Lehet, hogy az elért hatások nem túl művésziek, mégis javíthatják a hirdetések fogadtatását.

Az ilyen stratégia választása esetén a hirdetőnek valamennyi színváltozathoz külön hirdetéscsoportot kell létrehoznia, és a hirdetést a legértékesebb elhelyezések szűk köre felé kell céloznia. Az ilyen változatokkal kísérletezni is érdemes lehet (például a betűk és a hirdetés színének felcserélésével). A változatok teljesítményének felméréséhez az egyes hirdetésváltozatok átkattintási arányát kell alapul venni.