Néhány hónapja mutattuk be az AdWords Kampánykísérletek (ACE) nevű, ingyenes eszközünket, amellyel egyszerűbben és pontosabban lehet felmérni, milyen hatása van annak, ha módosítod a kulcsszavaidat, az ajánlataidat, a hirdetéscsoportjaidat vagy az elhelyezéseidet -- és most már maguknak a hirdetéseknek a módosításából fakadó hatások is tanulmányozhatók! Az AdWords Kampánykísérletekben kísérleti módosításokat futtathatsz AdWords forgalmad egy bizonyos hányadán. Összevetheted a kísérleti forgalmat a kontrollforgalommal, és statisztikailag szignifikáns eredményeket kaphatsz, amelyek biztonsággal tájékoztatnak arról, milyen hatást fejtettek ki a kísérleti módosítások a teljesítményedre.

Mit tesztelhetek?
Hirdetéskísérletek mind szöveges, mind vizuális hirdetésekkel végezhetők. Íme néhány komponens, amelyet bármelyik hirdetéstípusnál tesztelhetsz:


Tesztelheted a szöveges hirdetéseket másik szöveges hirdetésekkel szemben, vagy a vizuális hirdetéseket másik vizuális hirdetésekkel összehasonlítva, de az AdWords Kampánykísérletek segítségével ennél jóval több dolgot meg lehet csinálni. Ha hirdetéseid a Display Hálózaton is futnak, akkor összehasonlíthatod a szöveges hirdetéseid teljesítményét a Display Hálózat webhelyeinek vizuális hirdetéseivel. Ha még nincsenek vizuális hirdetések a fiókodban, könnyen készíthetsz ilyeneket az AdWords szolgáltatás részét képező Vizuálishirdetés-készítővel.

És mi lett a hirdetésrotációval?
Talán már régebben is használtad a hirdetésrotációt a hirdetéscsoportodon belüli hirdetésváltozatok tesztelésére. Az AdWords Kampánykísérletek és a hirdetésrotáció között az a fő különbség, hogy az AdWords Kampánykísérletekben te szabhatod meg, hogy a forgalmad hány százalékán fusson a kísérlet -- vagyis pontosabban megmondhatod, hogy mikor melyik hirdetés jelenjen meg. Az AdWords Kampánykísérletek szolgáltatás mindkét forgalmi részben figyelembe veszi a kampánybeállítások lapján megadott "optimalizálás" vagy "rotáció" beállításokat.

További információ
A hirdetési kísérletek beállításáról ebben a videóban található ismertető (a videó egyelőre csak angol nyelven érhető el, ám a CC gombra kattintva megjelenítheted a magyar nyelvű feliratot) . Nézd meg a többi útmutató videónkat és GYIK-jainkat, ha további információra van szükséged.

Vidám kísérletezést kívánunk!