A Display Hálózat hirdetéseinek megfelelő teljesítményéhez úgy kell beállítanod kampányaid, hogy azok megfeleljenek a Display Hálózaton érvényes "játékszabályoknak". Nézzünk át pár tanácsot, amelyek követésével egyszerűen hozhatod létre és optimalizálhatod első kampányaid a Google Display Hálózaton.

1. Hogyan határozható meg a közönségem?

Először gondold át, kit szeretnél megcélozni kampányoddal. Az első ügyfélcsoportot egyszerű meghatározni - ebbe az összes olyan ember beletartozik, akiket érdekel az általad kínált termékek vagy szolgáltatások egyike. Előfordulhat azonban, hogy olyan felhasználókat is meg szeretnél célozni, akiket a kiegészítő vagy további termékek érdekelnek.

Ha például virágboltod van, és házhozszállítást is vállalsz, akkor olyan felhasználókat szeretnél megcélozni, akik a virágokkal, a virágkötőkkel, a virágcsokrokkal stb. foglalkozó oldalakat böngészik. Ezenkívül előfordulhat, hogy a csokoládéval és a pralinékkal foglalkozó oldalakat böngésző felhasználókat is szeretnéd megcélozni, hiszen a barátaikat és rokonaikat csokoládéval megajándékozó felhasználókat esetleg a virágok is érdekelhetik. Innen már csak egy lépés az olyan felhasználók megcélzása, akik távolsági kapcsolatot ápolnak.

2. Hogyan válasszam ki kulcsszavaimat?

Amennyiben az automatikus elhelyezés mellett döntesz, rendszerünk a kulcsszavaid alapján helyezi el hirdetéseid a Google Display hálózat webhelyein. A Display Hálózat célzott kulcsszólistája jelentős mértékben eltér a Keresési Hálózat célzott kulcsszólistájától.

A Keresési Hálózat felhasználói általában pontosan tudják, mit szeretnének. Pontos lekérdezésekkel keresnek információkat egy adott termékkel kapcsolatban. A Display Hálózat legtöbb felhasználója azonban olyan esetekben is böngészi a számára érdekes témákkal foglalkozó webhelyeket, amikor éppen nem egy adott terméket keres.

  • Először gondold át, hogy célközönséged mely webhelyeket látogatja.
  • Ezután gyűjtsd össze az ezeken a webhelyeken előforduló kifejezéseket például a cikkekből és a leírásokból.
  • A kulcsszavakat a különböző témák szerint rendezve rendeld a hirdetéscsoportokhoz.
A Display Hálózaton futó kampányokban általánosabb szavakat választhatsz, mivel a felhasználók még nem hoztak döntést egy adott termékkel kapcsolatban.
Hasonlítsuk össze például egy házhozszállítást is vállaló virágbolt potenciális kulcsszólistáit.

3. Hogyan írhatok figyelemfelkeltő hirdetésszöveget?

Ha jártas vagy a Keresési Hálózaton végzett hirdetési tevékenységben, akkor biztosan ismered a hatékony hirdetésszöveg megírásának aranyszabályait. A Keresési Hálózat felhasználóihoz képest a Display Hálózat felhasználói eltérően viselkednek, és eltérő elvárásokkal rendelkeznek. Ennek megfelelően kell módosítanod hirdetésed szövegét.

  • A szöveg kreatívabb lehet. Meg kell felelnie azon webhely tartalmának, amelyen megjelenik. Míg a keresési hirdetéseknek pontos ajánlatokat kell tartalmazniuk, a Display Hálózat hirdetései bőbeszédűbbek és játékosabbak is lehetnek. A cél a felhasználó figyelmének felkeltése és elterelése az általuk böngészett tartalomról. Ezzel együtt azonban továbbra is fontos közölni a Display Hálózat felhasználójával, hogy pontosan mire számíthat a hirdetésre kattintva. Amennyiben például virágbolt-tulajdonosként célzol csokoládéval foglalkozó webhelyeket, akkor a következőt írhatod: "Ha egy ajándék nem elég - ajándékozzon csokoládét ÉS virágot!"
  • A keresési hirdetésekkel ellentétben nem szükséges kulcsszavakat használni a hirdetés szövegében, amennyiben a hirdetés csak a Display Hálózat webhelyein jelenik meg. Ne aggódj ez nem fogja befolyásolni a hirdetés minőségi mutatóját, mivel a minőségi mutató számításához használt tényezők nem veszik figyelembe a kulcsszavak és a hirdetés szövege között fennálló egyezéseket.
Reméljük, hogy ezzel pontosabb képet kaptál a hatékony kampányok létrehozásáról a Display Hálózaton. Ha további információkra van szükséged, olvasd el a blogbejegyzés következő részét is. Ez a blogbejegyzés olyan eszközökkel és szolgáltatásokkal foglalkozik majd, amelyek segítségével létrehozhatod és kibővítheted a Display Hálózaton futó kampányaid.