A Google Online Marketing Versenye egy globális online marketinges diákverseny, amelyre a világ bármely pontjáról nevezhetnek a felsőoktatási intézmények tanulói. A diákcsoportok 200 USD értékben kapnak online hirdetési lehetőséget; ez a Google AdWords rendszerben használható fel. Ezután helyi cégekkel vagy szervezetekkel együttműködve kell online hirdetési kampányt létrehozniuk. A 2010-es versenyre 60 országból több mint 12000 diák jelentkezett.

Akik már ismerik a versenyt, tudják, milyen nagyszerű díjak várnak a nyertesekre; például elutazhatnak a kaliforniai Mountain View városában található Google Központba, és találkozhatnak a versenyt szervező csapattal. Azonban nem csak globálisan, hanem területek alapján is választunk nyerteseket, és az idei versenyben Amerika, Európa és az Ázsia/Csendes-óceáni térség mellett a Közel-Kelet és Afrika is részt vesz!

Idén a verseny keretén belül a diákcsapatok nem csak vállalkozásokkal, hanem civil szervezetekkel is együttműködhetnek. Akik a civil szervezeteket választják, a kimondottan erre a célra létrehozott NGO Impact díjért is harcba szállhatnak, és nonprofit partnerük számára 15000, 10000, illetve 5000 dollárt nyerhetnek.

Hogy miként lehet terjeszteni a hírt? A tanároknak és előadóknak regisztrálniuk kell webhelyünkön április közepéig. Diákcsapatok így vehetnek részt a versenyen, ezért érdemes kapcsolatba lépni a volt és jelenlegi tanárokkal, hogy ők is értesüljenek erről a nagyszerű lehetőségről. A Tanári útmutató oldalain olvasható információk segítségével a tanárok eldönthetik, hogy a verseny megfelel-e tanítványaik számára. A versenyen részt vehet a világ bármelyik felsőoktatási intézményének bármelyik szaka, egyetemi és főiskolai képzés esetén is. A tanárok április közepéig regisztrálhatnak; a diákok számára a verseny 2011. január 31-től június 10-ig tart. A győzteseket 2011 júliusában hirdetjük ki.

A diákcsapatok, vállalkozások és nonprofit szervezetek együtt maradandót alkothatnak, és eközben megismerhetik az online hirdetések világát. Köszönjük a támogatást!

Anne-Christine Polet
Google AdWords csapat