Nemrégiben új funkcionalitást vezettünk be a Google Szakértőkeresőben, amelynek révén a fiókkezelési támogatást kereső hirdetőink közvetlenül kapcsolatba léphetnek a minősített partnerekkel egy űrlap kitöltésével, a minősített partnerek pedig könnyedén megtekinthetik és megválaszolhatják a beérkező megkereséseket. Ezzel a változtatással a hirdetők és a minősített partnerek visszajelzéseire reagálunk, akik egyaránt azt jelezték, hogy fejlesztéseket szeretnének látni a leadkezelési folyamatban és az érdeklődő ügyfelek általi felkérés folyamatában.

A Google Szakértőkereső 2009 áprilisában indult. Ha a felhasználó ebben a kezdeti változatban talált egy partnert, és kapcsolatba kívánt lépni a céggel, akkor fel kellett keresnie közvetlenül a cég webhelyét, és meg kellett keresnie rajta a kapcsolatfelvételi adatokat.
A leadkezelési folyamat hatékonyabbá tétele érdekében most elhelyeztünk egy "Kapcsolatfelvétel" gombot a cégek profiloldalán, amelynek használatával közvetlenül a Szakértőkeresőben megtekinthetők a minősített partnerek, és kapcsolatba is lehet lépni velük:
A felkeresés elküldéséről megerősítő e-mailt küldünk a felhasználónak, valamint e-mailben értesítőt kap az adott partner arról, hogy egy új lead érkezett. A partnerek ekkor megtekinthetik a leadeket a Google AdWords Minősítési Program oldalának új Leadkezelés funkciójában, és innen eldönthetik, hogy mit tesznek a leaddel. Ha a partner úgy dönt, hogy nem kíván dolgozni a felhasználó cégével, akkor a felhasználó arról értesítést kap e-mailben. Ebben az esetben javasolt felvenni a kapcsolatot további partnerekkel. Felhasználóinknak azt javasoljuk, hogy töltsék ki a hozzávetőleges költségkeretre vonatkozó mezőt, ugyanis ezzel növelhető a vállalkozásnak megfelelő partner megtalálásának esélye.
A minősített partnerek az ügynökségeknek készült hirdetési megoldásokról szóló blogon (Agency Ad Solutions Blog) találhatnak további információt ezekről a funkciókról, például a profilkezelés bevált eljárásairól.

A Google Minősítési Program és a Szakértőkereső funkcióiról a program Súgójában található további információ.