A kezdeti bevezetés óta folyamatosan fejlesztettük a CTC-platformot: számos új hirdetésformátumot dolgoztunk ki, amelyekkel a hirdetők könnyebben elérhetik a marketinges célkitűzéseiket. A legutóbbi felméréseinkben azt észleltük, hogy a telefonszámot nem tartalmazó hirdetésekhez képest a click-to-call hirdetések átlagosan 6-8%-os növekedést eredményeznek az átkattintási arány terén. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány bevált módszert a legutóbbi CTC-fejlesztések kapcsán, hogy te is maximálisan kihasználhasd a Google Click-to-Call erejét. Ezek alapján könnyen kiválaszthatod a kampánycéljaidhoz leginkább megfelelő hirdetésformátumot. Vedd figyelembe, hogy bár ezek a hirdetésformátumok megjelenhetnek a Google Display Hálózatán, a tippek kimondottan a Google.hu webhelyet célzó, és a teljes internetböngészővel ellátott csúcskategóriás eszközökön engedélyezett kampányokra vonatkoznak.

Irányítsd a hívásokat egy központi számra telefonbővítményekkel


Akár belföldi hirdető vagy egy telefonközponttal, akár csak egy konkrét számra szeretnéd irányítani a hívásokat, a telefonbővítmények hirdetésformátum hasznos eszköz lehet. A telefonbővítmények segítségével mobilhirdetésedben megadhatsz egy telefonszámot, amely a hirdetés megjelenési helyétől függetlenül ugyanaz marad. Ha például van egy 0680-as belföldi számod, és hozzáadod azt a telefonbővítményhez, akkor a hirdetés pontosan ezt a számot fogja megmutatni a Zalaegerszegen és a Miskolcon lakó felhasználók számára is. Ha az ügyfeleknek lehetőséget biztosítasz arra, hogy azonnal felvegyék veled a kapcsolatot, akkor könnyen tudsz minőségi leadeket szerezni, és a vállalkozásod bővítése is gyerekjáték lesz. A hirdetésformátumról a telefonbővítmények súgóoldalán található további információ:

Koncentrálj a telefonhívásokra a csak hívható hirdetésekkel


Sok vállalkozás esetében más-más értéket képviselnek a telefonhívások, illetve a webhelylátogatások. Ha kimondottan telefonos kapcsolatot szeretnél kiépíteni az ügyfeleiddel, akkor mostantól a csak hívható hirdetésekkel olyan kampányokat hozhatsz létre, amelyek kizárólag arra fókuszálnak, hogy hívásokat irányítsanak a vállalkozásodhoz. A telefonbővítmények kiegészítéseként működő csak hívható hirdetésekben a telefonszám a mobilhirdetés egyetlen olyan része, amelyre kattintani lehet. Mivel a hívás ugyanannyiba kerül, mint a hirdetésedre leadott kattintás, mobilkampányaidban akár kizárólag arra is fókuszálhatsz, hogy telefonos kapcsolatot építs ki a kívánt közönséggel.

A helyi ügyfelek elérése a helybővítmények segítségével

Szeretnél menet közben kapcsolatba lépni a vásárlásra kész helyi fogyasztókkal? Ha helyfüggő üzleti telefonszámot adsz meg a hirdetéseidben, akkor hatékonyan kapcsolatba léphetsz az ilyen típusú közönséggel. Tegyük föl, hogy egy pizzérialáncot üzemeltetsz, és azt szeretnéd, hogy az ügyfelek azonnal elérhessék a hozzájuk legközelebb lévő üzletedet. Mivel a helybővítményt tartalmazó hirdetések a felhasználó helyétől függően jelennek meg, az éhes ügyfelek a város másik felén lévő pizzéria helyett a legközelebbire kattintanak, és azt fogják felhívni. További előny, hogy ez a hirdetésformátum a címedet és a vállalkozásod telephelyét egy kibontható térképen jeleníti meg, amely segít az ügyfélnek az üzlethez való eljutásban. Ha szeretnél több információt erről a hirdetésformátumról, olvasd el a helybővítmények oldalt!

Írta: Surojit Chatterjee, termékmenedzser, Google Mobilhirdetésekhez