A kezdőknek, illetve az AdWords alapismereteinek felfrissítését igénylő hirdetőknek szóló sorozatunk kilencedik részében a konverziókövetés nevű ingyenes online eszköz használatáról lesz szó. A konverziókövetés az AdWords egyik egyszerű funkciója, amely révén nyomon követheted az értékesítéseket/konverziókat, és ezáltal az online hirdetésekre költött kiadások megtérülését is.

A konverziókövetés előnyei közé nem csak az ingyenessége tartozik, hanem az is, hogy értékes információkat nyújt, és használatával megállapítható, hogy mi történik azután, hogy egy felhasználó rákattint a hirdetésedre. Ha tudod, hogy mely kattintások vezetnek a leggyakrabban konverzióhoz, akkor hatékonyabban tudod elkölteni a pénzedet. A konverziókövetés az ajánlattételi stratégiának is fontos része, amikor eldöntöd, hogy mekkora összegű ajánlatot kívánsz tenni az egyes kulcsszavakra a tényleges teljesítményük alapján. Máshogy kifejezve: a konverziókövetés segít a beruházás megtérülésének a növelésében.

Ha jobban meg szeretnél ismerkedni a konverziókövetéssel és annak működésével, akkor nézd meg ezt a hirdetőknek szóló, ingyenes online útmutatót az AdWords Online Tanfolyamból. Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosnak bizonyulnak az AdWordsszel való hirdetési tevékenység során. További hasznos információt és tanácsokat találhatsz erről a témáról az AdWords Súgóban elérhető Kezdők útmutatójában. Végül ne feledd, hogy hamarosan jelentkezünk e kezdőknek szóló blogsorozat következő bejegyzésével.


Szerző: Kristin Sarstedt, az Inside AdWords csapat tagja