Június 8-án, olyan nagy internetes cégekkel karöltve, mint a Yahoo vagy a Facebook, 24 órára aktiválni fogjuk az IPv6-ot főbb webhelyeinken. Mindazonáltal, ebben a tesztben hirdetői és megjelenítői szolgáltatásaink -- így az AdWords, az AdSense vagy a DoubleClick -- nem vesznek részt*. A Google támogatja az IPv6-ot, mert ez a protokoll elemi fontosságú az internet jövője szempontjából. Az internet a korlátozott címlehetőségek miatt lassanként "elenged a varrásnál" , és az IPv6 a legjobb megoldás.

A jó hír az, hogy legtöbb internetezőnek semmit sem kell tennie az IPv6 napjára való felkészüléshez. Jelenlegi méréseink szerint a felhasználók túlnyomó többségére (99,95 százalékára) nincs hatással az átállás. Bizonyos esetekben azonban a felhasználók kapcsolódási problémákat tapasztalhatnak, amelyeknek oka gyakran a rosszul konfigurált vagy nem megfelelően működő otthoni eszközökben keresendő.

Szeretnéd ellenőrizni, hogy készen áll-e a kapcsolatod az IPv6-ra? Keresd fel tesztwebhelyünket. Itt ellenőrizhető az IPv6-kompatibilitás, és szükség esetén problémamegoldó tippek is elérhetők.

További információ az IPv6-ról, illetve az IPv6 napjáról.

*Kedves olvasóink! Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy a poszt ezen mondata az eredeti változathoz képest megváltozott. Mindehhez megértéseteket köszönjük.

Lisa Shieh
Inside AdWords csapat