Nemrégiben kissé megváltozott a Google Display Hálózat kampánybeállításainak működése. A módosítás az alábbi feltételeket teljesítő kampányokat érinti:
  • Szerepelnek a Google Display Hálózatban
  • Legalább egy hirdetéscsoportban csak kulcsszavakat céloznak
  • A következő kampánybeállítással rendelkeznek: "Csak az általam kezelt elhelyezéseken és közönségeken és témákban szereplő releváns oldalak"
Háttér
A Google Display Hálózaton futó kampányok beállításakor két lehetőség közül választhatsz:

  • (1) Releváns oldalak a teljes hálózaton
  • (2) Csak az általam kezelt elhelyezéseken, közönségeken és témákban szereplő releváns oldalak
Az (1) beállítás esetén a Google a kampányban megadott kulcsszavak alapján automatikusan releváns webhelyeken helyezi el a hirdetéseket. A (2) beállítás használata esetén pontosabban meg lehet szabni, hol jelenjenek meg a hirdetések, így a hirdetések csak a megadott elhelyezéseken, közönségeken vagy témákon belül található releváns elhelyezéseknél fognak megjelenni. Jelenleg a (2) beállítás esetén, ha csak kulcsszavak vannak megadva, akkor a hirdetések nem jelenhetnek meg. Ennek következtében nulla megjelenítést ér el az adott hirdetéscsoportokban a Google Display Hálózaton. Tegyük fel például, hogy teniszcipőket árulsz, és a következő kulcsszavakat használod: "sportcipő", "teniszcipő" és "edzőcipő". Ha csak a Display Hálózatot kapcsolod be, és a "Csak az általam kezelt elhelyezéseken és közönségeken és témákban szereplő releváns oldalak" beállítást választod, hirdetéseid csak a megadott elhelyezések, közönségek vagy témák esetében jelenhetnek meg. Ha nem használsz semmilyen témát, elhelyezést vagy közönséget, hirdetéseid nem jelennek meg a Google Display Hálózatban.

Mi változik?

A friss változtatás révén az ilyen beállítási ellentmondást tartalmazó hirdetések a teljes Google Hálózaton elkezdenek megjelenni a releváns oldalakon, a kulcsszavak alapján. Az előző példát folytatva, hirdetéseid megjelennek a sportcipőkkel, a teniszcipőkkel és az edzőcipőkkel foglalkozó oldalakon a Google Display Hálózatban.
Elhelyezés, közönség vagy téma megadása esetén a hirdetés továbbra is csak a releváns oldalakon fog megjelenni az adott elhelyezésen, közönségen vagy témán belül.

Fontos:
A meglévő hirdetéscsoportokban nincs szükség változtatások végrehajtására, mivel ha megfelelnek ezeknek a feltételeknek, akkor a rendszer automatikusan meg fogja akadályozni, hogy megjelenjenek a teljes hálózat releváns oldalain. Erről további információt itt olvashatsz.
A kampánybeállítások jobb áttekinthetősége érdekében a beállításokat át is neveztük. A két beállítás új neve:
  • (1) A hirdetések megjelenítése olyan oldalakon, amelyek megfelelnek a legáltalánosabb célzási módnak
  • (2) A hirdetések megjelenítése csak olyan oldalakon, amelyek megfelelnek mindegyik kijelölt célzási módnak

Ha további tájékoztatást szeretnél arról, hogyan szabhatod meg a kampánybeállítások és a célzási módszerek segítségével azt, hogy hol jelennek meg hirdetéseid, keresd fel Súgónkat.

Írta: Andrew Truong, az Inside AdWords csapatából