Örömmel számolunk be az AdWords új mutatójáról, az oldal tetejére vonatkozó ajánlatbecslésről, mely további fogódzót nyújt majd ahhoz, hogy hirdetéseid a keresési eredmények fölött jelenhessenek meg. Az első oldali ajánlatbecsléshez hasonló mutató azt a közelítő kattintásonkénti költség (CPC-) ajánlatot mutatja meg, amely ahhoz szükséges, hogy hirdetésed a keresési eredmények feletti legfölső pozíciókba kerüljön.

A funkció jól kiegészíti az új "Oldal tetején/oldal szélén" jelentési szegmenst, melynek segítségével megnézheted, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a Google keresési eredmények fölött, illetve mellett. Ezen információk alapján hatékonyabban optimalizálhatod a keresési kampányaidat, mivel jobban megértheted a hirdetések helye, valamint a kattintások és a konverziók közötti összefüggéseket. Ez egy fontos különbség, ugyanis a keresési eredmények felett megjelenő hirdetések jelentősen több kattintást kapnak átlagosan, mint az oldal szélén megjelenő hirdetések. Ezeknek az információknak és az új, oldal tetejére vonatkozó ajánlatbecsléseknek a felhasználásával nagyobb rálátást kaphatsz ajánlattételi stratégiád megtervezéséhez.


Megjegyzés: Bár az oldal tetejére vonatkozó ajánlatbecslés útmutatást nyújt az ajánlataid megtervezéséhez, nem tudjuk garantálni, hogy az oldal tetejére vonatkozó becsült ajánlatnál nagyobb ajánlat esetén hirdetésed a legfelső pozícióban jelenik meg. A hirdetés pozíciója továbbra is függ a minőségi mutatótól, a kattintásonkénti költség (CPC-) ajánlattól, a költségkeret és a fiók beállításaitól, valamint a felhasználói és konkurens hirdetői magatartástól.


Az oldal tetejére vonatkozó becsült ajánlatok megtekintése:
1. Lépj a Kulcsszavak lapra.
2. Kattints az Oszlopok gombra.
3. A legördülő menüben válaszd az Oszlopok testreszabása parancsot.
4. Jelöld be az Oldal tetejére von. ajánlatbecslés jelölőnégyzetet, majd kattints a Mentés elemre.Ha többet szeretnél megtudni az oldal tetejére vonatkozó ajánlatbecslésről, látogass el az AdWords Súgójába.

Írta: Andrew Truong, az Inside AdWords csapatából