Az AdWords-fiók eszközeiről szóló sorozatunk előző bejegyzésében egy olyan eszközzel foglalkoztunk, amely segít a Google Display hálózat hirdetőinek a kampányuk frissítésében - ez volt az Elhelyezés eszköz, amely ideális azon hirdetők számára, akik kiválasztott elhelyezéseken alapuló célzást használnak. Ma elsőként egy másik, kiegészítő eszközt mutatunk be, amely az olyan hirdetők számára ideális, akik a kontextus szerinti célzást használják a Display hálózaton.

Kontextus szerinti célzási eszköz

Az eszközről:
Miután eldöntötted, hogy kiválasztott elhelyezés szerinti célzáson alapuló kampányt hozol létre a Display hálózaton (kontextus szerinti célzással), javasoljuk, hogy tekintsd át az eszköz javaslatait, ugyanis számos, munkával töltött órát megspórolhatsz azáltal, hogy az eszköz segít további kulcsszavakat keresni a kampányod részére.

Miben segít az eszköz?
Ez az eszköz a meglévő kulcsszólistád alapján további ötleteket és új kulcsszavakat biztosít a Display Hálózaton szereplő kampányok részére.

Hogyan kell használni?
Az eszközt a Google AdWords-fiókodból, a Jelentések és eszközök lapon található legördülő menüből érheted el. Az elhelyezések táblázata felett található az opció, melynek kiválasztásával kipróbálhatod ezt az eszközt az elhelyezések kampányhoz való hozzáadásával (az Elhelyezés hozzáadása gombra kattintva).
Az eszközről további információ található a Súgóban.


A Google-nál meggyőződésünk, hogy a döntéseket a lehető legátfogóbb és legpontosabb információk alapján érdemes meghozni, ezért mérnökeink célja az olyan eszközök elkészítése, amelyek segítenek hirdetőinknek a tájékozott döntések meghozásában, a kampányaik alapos áttekintését követően.  A Webhely-optimalizáló egy olyan eszköz, melynek segítségével áttekintheted a Google AdWordsön keresztül megjelenített céloldalad hatékonyságát.

A Webhely-optimalizáló

Az eszközről:
A Webhely-optimalizáló segít neked a webhelyed hatékonyságának és befektetés-megtérülésének javításában, azáltal, hogy ellenőrzi, mennyiben járulnak hozzá a webhely tartalmát érintő változtatások a konverziók generálásához (azaz mennyiben hozzák webhelyedre a látogatókat, hogy ott egy értékes műveletet hajtsanak végre, például kitöltsenek egy űrlapot, vásároljanak valamit, megtekintsenek egy videót stb.)

Miben segít az eszköz?
Az eszköz lehetővé teszi, hogy kiválassz egy weboldalt vagy egy oldalrészletet, amelyet tesztelni szeretnél - az oldal címét, egy képet vagy egy szöveges részt, és végrehajts egy kísérletet a webhelyre érkező forgalom egyes részeinél, és eldönthesd, hogy mely kombináció vagy módosítás következtében jelentkezhetnek a kívánt eredmények. A kísérlet befejeztével rendszerünk megbízható jelentéseket és a jövőre vonatkozó ajánlásokat jelenít meg.

Hogyan kell használni?
Az eszköz használatához meg kell tervezned egy hirdetést a Webhely-optimalizáló használatával. Ehhez tekintsd meg online útmutatónkat, vagy olvasd el Súgócikkünket.