AdWords mérnökeink folyamatosan dolgoznak a hirdetések relevánsabbá és hasznosabbá tételén. Az is célunk, hogy nagyobb átláthatóságot és több választási lehetőséget kínáljunk a felhasználók számára a megjelenített hirdetésekkel kapcsolatban. Az ilyen irányú erőfeszítéseink fenntartják a felhasználók bizalmát, ez pedig elengedhetetlen az AdWords hatékonyságához.

A közeljövőben a Google keresési találatok és a Gmail (egyes országokban Google Mail) oldalain szereplő hirdetések mellett megjelenik egy "Miért jelent meg?" link is.

Amikor egy felhasználó rákattint majd a linkre, megjelenik egy részletes magyarázat arról, hogy miért jelent meg az adott hirdetés.

A felhasználók a keresési és a Gmail rendszer hirdetési beállításkezelőjét is használhatják.

Itt a felhasználók blokkolhatják a megadott hirdetők hirdetéseit, és leiratkozhatnak a személyre szabott hirdetésekről is. Ha a felhasználók feliratkoznak a személyre szabott hirdetésekre, kevesebb hirdetést jelenítünk meg, és ezek relevánsabbak. Emellett statisztikákkal és videomagyarázatokkal is segítjük a felhasználókat a tájékozottabb hirdetésválasztásban.

Hirdetőként esetleg elgondolkozol azon, ezek a módosítások hogyan hatnak hirdetéseidnek AdWords teljesítményére. Ne feledd, hogy azok a felhasználók, akik blokkolják hirdetéseidet, valószínűleg akkor sem kattintanának és jutnának el a konverzióig, ha látnák a hirdetéseket. Amikor a felhasználók leiratkoznak a keresési eredményoldalakon és a Gmail oldalain megjelenő személyre szabott hirdetésekről, a te hirdetéseidet akkor is láthatják. Csupán annyi a különbség, hogy esetükben a célzás pontatlanabb lesz, mint a személyre szabott hirdetéseket engedélyező felhasználóknál.

A keresés és a Gmail új Hirdetési beállításkezelőjével kapcsolatban további információt találhatsz az Internetes Kereső Súgóban.