Tisztában vagyunk vele, hogy szeretnéd folyamatosan hatékonyabbá tenni AdWords-fiókjaid kezelését. Sokan elmondták azt is, hogy szeretnék saját külső adataik alapján meghozni AdWords-fiókjaikra vonatkozó döntéseiket. A mai napon örömmel jelentjük be az AdWords Scripts szolgáltatás korlátozott bevezetését. Mostantól egyszerű JavaScript-programok segítségével is végrehajthatsz módosításokat AdWords-fiókjaidban.

A Scripts szolgáltatással a következőkre nyílik lehetőség:
  • Külső készletadatok alapján módosíthatod ajánlataidat vagy szüneteltetheted/újból engedélyezheted kulcsszavaid
  • Fiókstatisztikáidat táblázatos formában exportálhatod, és ez alapján jelentéseket és ábrákat készíthetsz.
  • Többhetes statisztikai trendek alapján módosíthatod a kulcsszavak vagy a hirdetéscsoportok ajánlatait
A Scripts szolgáltatás a Google Apps Script infrastruktúráján belül fut, és három szolgáltatásnál engedélyezzük az Apps Script beépítését: a Google Táblázatok és az Url Fetcher segítségével alakíthatsz ki együttműködést a külső adatokkal, míg a lefutott kód eredményeit elküldheted e-mailben.

A Scripts használatának az elkezdéséhez válaszd a bal oldali eszköztár "Automatizálás", majd "Szkriptek" elemét.


A Scripts lehető leghatékonyabb használatához a fiók kezelőjének ajánlatos legalább alapszintű JavaScript-ismeretekkel rendelkeznie.

Az elkövetkező hetekben tervezzük a funkció teljes körű bevezetését. Kérjük, tájékozódj a fejlesztői webhelyünkön, ahol további dokumentációt találhatsz a Scripts szolgáltatással kapcsolatban.

Írta: Prashant Baheti, AdWords termékmenedzser