A múlt hónapban mutattuk be a Display Hálózat lapot, az AdWords új kezelőfelületét, mely kifejezetten a Display Hálózaton lebonyolított vásárlások könnyebbé és hatékonyabbá tételét szolgálja, és egy helyen tartalmazza a célzási, az ajánlattételi és az optimalizálási beállításokat. Hogy még több beleszólásod legyen a vizuális hirdetéseid működésébe, most pedig a Display Hálózat lapról elérhető új, Rugalmas elérés nevű célzási beállításunkat mutatjuk be.

A következő hetekben AdWords-fiókod Beállítások lapjának Hálózatok és eszközök szakaszában meg fog jelenni egy új célzási lehetőség, a "Rugalmas elérés". A rugalmas eléréssel finomhangolhatod, hogy hol jelenhetnek meg a hirdetéseid, mivel a kampányszint helyett a hirdetéscsoport szintjén adhatod meg a beállításaidat. Ezáltal nagyobb mértékben szabályozhatod, hogy hol jelenjenek meg a hirdetéseid, és kik láthassák azokat.


Mi szükség volt erre a módosításra?
Ma még kampányszinten, a Széleskörű elérés vagy a Specifikus elérés beállítás kiválasztásával történik a Display Hálózaton belüli célzás kezelése.
  • A Széleskörű elérés választásakor hirdetéseid azokon az oldalakon jelennek meg, amelyek megfelelnek az elsődleges célzási módszerednek.
  • A Specifikus elérés választásakor a hirdetések csak azokon az oldalakon jelennek meg, amelyek minden célzási módszernek megfelelnek.
A rugalmas elérés segítségével több célzási módszer tetszőleges kombinációját választhatod ki a hirdetéscsoport szintjén, továbbá különböző célzási és ajánlattételi módszereket is kombinálhatsz a hirdetéscsoport szintjén. Emellett a megoldás felvilágosítást nyújt arra vonatkozóan, hogyan befolyásolják célzási beállításaid a kampányaid elérési és megjelenítési eredményeit.

Hogyan befolyásolja mindez a már meglévő kampányaimat?
A rugalmas elérés júniusban, választható beállításként jelenik meg az AdWords-fiókokban, és az év végére le fogja váltani a Széleskörű és a Specifikus elérés beállítást.

Miután kiválasztod ezt a beállítást egy meglévő kampányodban, nem állíthatod vissza az Széleskörű vagy a Specifikus elérést, és minden új hirdetéscsoportban a Rugalmas elérés lesz az alapértelmezett beállítás. Az aktuális célzási és ajánlattételi beállításaid megmaradnak, de ezentúl az egyes hirdetéscsoportok szintjén választhatod ki a célzás és az ajánlattétel módját.

További információ
Ha további tájékoztatást szeretnél a Rugalmas elérés nyújtotta előnyökről, látogass el az AdWords Súgójába.