Korábban már itt írtunk az AdWords Videóhoz szolgáltatásban elérhető négy videoformátumról; a TrueView videóba ágyazott hirdetésekről, a TrueView választható videohirdetésekről, a TrueView keresési videohirdetésekről és a TrueView megjelenítési videohirdetésekről. Ebben a posztban röviden áttekintjük, miért érdemes videohirdetésekkel reklámozni.

  • Találd meg a megfelelő közönséged: az AdWords Videóhoz számos lehetőséget kínál a megfelelő közönség elérésére. Például a videódat kulcsszavak segítségével hirdetheted, hogy a YouTube keresési találatai között jelenjen meg, vagy olyan tartalmakon mutathatod be a hirdetésed, amik leginkább érdeklik közönségedet, például a zene vagy sport világa. Kerülj még szorosabb kapcsolatba közönségeddel a YouTube-on és a Google Display Hálózaton, ami több millió honlapot tartalmaz. Nincs feltétlenül szükség új videók létrehozására, videókampányodban könnyedén használhatod a YouTube fiókodba már korábban feltöltött videókat.

  • Mérd a költéseid hatékonyságát: a YouTube videohirdetések átlagosan 20 százalékos forgalomnövekedést eredményeznek a honlapodon és 5 százalékkal növelik a vállalkozásodra irányuló kereséseket. (Google Campaign Insights, 2011) Az AdWord Videóhoz szolgáltatással megtudhatod, mennyire köti le márkád a nézőket a videó megtekintése közben és utána is. Láthatod mennyien nézték meg az egész videódat, jutottak el a honlapodra, maradtak a csatornádon, hogy további videókat nézzenek meg vagy feliratkoztak-e a csatornádra a videóhirdetésed után. Ha például arra vagy kíváncsi, hogy videóid mely részei kötik le leginkább a felhasználókat, próbáld ki a YouTube Analytics szolgáltatást is.

  • Csak a valóban “elmerült” megtekintésekért fizetsz: a TrueView videohirdetésekért csak abban az esetben kell fizetni, ha a néző maga dönt arról, hogy megnézi hirdetésedet. Tehát azért nem keletkezik költség, ha a felhasználók átugorják a hirdetésedet, ha nem érdekli őket vagy ha már látták videódat. Ez azt jelenti, hogy a hirdetésed büdzséja végig olyan közönségre fókuszál, akiket valóban érdekel a videód.

A YouTube-ot úgy használhatja ki leginkább minden hirdető, ha videotartalmaival a hagyományos hirdető-ügyfél kapcsolatnál mélyebb kapcsolatot alakít ki a YouTube felhasználóival. Ha pusztán hirdetést tartalmazó videotartalmat népszerűsítesz, az valójában nehezebbé teszi a márkád iránti ügyfél-elköteleződés növekedését. Hasznos tippeket az igazán hatékony videohirdetések létrehozásához itt találhatsz, jó böngészést!

A fent említett TrueView formátumok bármelyikének kipróbálásához pedig csak jelentkezz be AdWords-fiókodba, és kattints a videokampány létrehozására szolgáló lehetőségre. Részletes útmutatást az AdWords súgójában olvashatsz.

Google AdWords csapat