Körülbelül két hónappal ezelőtt vezettük be a továbbfejlesztett kampányokat, hogy a mai, sokféle
eszközt használó világban egyszerűbb és intelligensebb kampánykezelést biztosíthassunk a számodra. Nemrég hallottunk pár remek történetet arról, hogy a hirdetőknek sikerült a teljesítményükön javítani és időt megtakarítani a továbbfejlesztett kampányok révén. Minden hirdető esetén más üzleti és potenciális nyereségről van szó, de ez a néhány példa bemutatja a jelenlegi stratégiákat és a továbbfejlesztett kampányokkal eddig elért eredményeket.

Az e-Travel jobb CTR-t és konverziós arányt ért el a kontextusra optimalizált hirdetések, a mobilalkalmazás-letöltések és a frissített webhelylinkek segítségével. 

Az e-Travel az egyik vezető online utazási iroda Görögországban, Cipruson és Oroszországban,
és jelen van más európai, közel-keleti és észak-afrikai piacokon is. A továbbfejlesztett kampányokra
történő átállást követően Nikos Goulis ügyvezető a következőkről számolt be: „Most már az emberekre jellemző információk, például a tartózkodási hely vagy a napszak szerint jeleníthetjük meg a hirdetéseinket [... és] az alkalmazásletöltéseket konverziónak számíthatjuk az AdWords jelentésekben, ami számunkra nagyon fontos, mert az új ügyfélszerzéseink jelentős része a mobilalkalmazásunkból származik.” Ezeknek a funkcióknak, valamint a frissített webhelylinkeknek a segítségével az átkattintási arányt 43%-kal, a konverziós arányt pedig 88%-kal növelhettük.

Az American Apparel a továbbfejlesztett kampányokkal megduplázta telefonos ügyfélszerzéseinek számát, így a hirdetési költségeik is jobban megtérültek. 

A több csatornán értékesítő divatkereskedelmi American Apparel cég az összes kampányát átállította, hogy kihasználhassa az új funkciók, mint például a frissített webhelylinkek előnyeit. A hívásbővítményeknek az összes eszköztípusra történő kiterjesztése, illetve a 10 másodpercnél hosszabb hívások konverzióként történő számítása révén az American Apparel a telefonhívásokból származó konverziómennyiség megduplázódását tapasztalta. A költségek megtérülése jelentősen javult.

Egy online luxusáruház-márka a másodlagos piacokra belépés révén értékesítéseit 20%-kal
növelte annak köszönhetően, hogy az ajánlatok egy továbbfejlesztett kampányon belül több helyen történő optimalizálása egyszerűen elvégezhető


Egy online luxusáruház keresőmarketinges tevékenységét az elsődleges piacokra, például
New Yorkra és Los Angelesre irányuló helyspecifikus kampányok ajánlatainak optimalizálására
összpontosította. A továbbfejlesztett kampányokra történő átállás óta a cég hely szerinti
ajánlatkorrekciókat kezdett használni AdWords-jelenlétének teszteléséhez és új földrajzi helyekre,
köztük Delaware, Dél-Karolina és Új-Mexikó államok tehetősebb területeire való kiterjesztéséhez. A
cég az összes konverzió mennyiségét máris 20%-kal növelte, és elérte célját a hirdetési költségek
megtérülésében is.

A Hotwire keresőmarketing elemzői hatékonyabb kampánykezeléssel hetente 5-10
órát takarítanak meg.

Az árengedményes utazással foglalkozó vezető Hotwire.com webhely az összes fizetett keresési fiókját továbbfejlesztett kampánnyá állította át, hazai és nemzetközi területen egyaránt, már az első hónapban. Clay Schulenburg, a Hotwire keresőmarketing-igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a továbbfejlesztett kampányokra való átállás jelentős segítséget nyújtott a csapata számára az AdWords hatékonyabb kezeléséhez, mert a helyre, napszakra és eszközre vonatkozó összes fő beállítás kezelése most már egyetlen kampányban történik: „Az egyes keresőmarketing elemzőkre vetített időmegtakarítás mértéke munkahetenként mintegy 5-10 óra, és az így felszabaduló időt új keresőmarketinges kezdeményezésekre vagy még aprólékosabb fiók- és kampányoptimalizálásra fordíthatjuk.”

Kezdés 3 lépésben
Ha te is a hirdetők 95%-ába tartozol, akiknek korábbi kampányai jelenleg az összes eszköztípuson futnak, akkor mindössze három lépésben elvégezheted az átállást, hogy kihasználhasd a továbbfejlesztett kampányok előnyeit:

1.        Kattints a „Kezdés” gombra, ha bejelentkeztél az AdWords fiókodba.
2.        Válassz egy mobil ajánlatkorrekciót.
3.        Kattints a „Frissítés végrehajtása” lehetőségre

A művelet rövid bemutatása videón itt érhető el magyar nyelven. Ezenkívül a következő videó abban is segít, hogyan egyesíthetsz két kampányt egy továbbfejlesztett kampányban.

Ha kérdésed van a továbbfejlesztett kampányokra történő átállással kapcsolatban, fordulj az AdWords
ügyfélszolgálathoz, illetve kérj tanácsot más hirdetőktől az AdWords közösségünkben.

Visszajelzés
Azt szeretnénk, hogy az AdWordsszel sikereket érj el, ezért a visszajelzésed különösen fontos
számunkra. Amint elkezded a továbbfejlesztett kampányokat használni, kérjük, oszd meg velünk
véleményed ennek az űrlapnak a kitöltésével, így tovább fejleszthetjük a terméket.

Írta: Surojit Chatterjee, csoportvezető termékmenedzser