Februárban bejelentettük a továbbfejlesztett kampányokat, amelyek révén a hirdetők még egyszerűbben és még pontosabban tudják elérni különböző eszközök képernyői előtt ülő ügyfeleiket.  Most részletesebben is belenézünk a továbbfejlesztett kampányok működésébe a vizuális hirdetéseknél. 

Miért hatékonyak a továbbfejlesztett kampányok a vizuális hirdetéseknél?

Világunk immár a folyamatos online jelenlétről szól: ügyfeleink különböző eszközökről érik el az információt, és vásárlás előtt akár 10 különböző forrásból is tájékozódnak: internetes összehasonlításokból, hírlapok és folyóiratok cikkeiből, ismerősök ajánlásaiból stb. A vizuális hirdetések pontosan ezeknél a forrásoknál lehetnek jelen, és fontos szerepet játszanak a különböző eszközöket is használó ügyfelek elérésében.  Ugyanakkor most még összetettebb kihívás megtalálni a legjobb módot a megfelelő személy megfelelő hirdetéssel való megszólítására. A vizuális hirdetésekkel használható továbbfejlesztett kampányok pontosan ebben segítenek: a megfelelő embereket a megfelelő hirdetésekkel megtalálni például földrajzi helyük, a napszak vagy az általuk használt eszköz típusa alapján – mindezt egyetlen kampány keretén belül.

A legfontosabb jellemzők

A keresési hirdetések és a vizuális hirdetések működésmódja eltér. A keresésnél a kulcsszavak alapján azonosítjuk be a felhasználó szándékát. Például egy online utazási iroda megtudhatja a „római hétvége repülővel” kifejezést kereső felhasználóról, hogy római utazás iránt érdeklődik. A vizuális hirdetéseket használó kampányoknál a hirdetők egy sor más jelzés alapján tudják a megfelelő hirdetéssel elérni célközönségüket. A példabeli online utazási iroda például az alábbiakra támaszkodhat:  

1. Érdeklődési kategóriák: a „Róma” iránt érdeklődő ügyfelek eléréséhez

2. Demográfiai adatok: azon 35–44 év közötti felhasználók eléréséhez, akik korábban az átlag háromszorosát költötték

3. Témakör szerinti célzás: az utazási webhelyeket böngésző felhasználók eléréséhez

4. Remarketing: az irodánál előző évben utat foglaló ügyelek megszólításához
Napjainkban a folyamatos online kapcsolat azonban azt is jelenti, hogy az adott felhasználó célja és szándéka más és más lehet a környezettől függően, tehát például a napszaktól, a tartózkodási helytől vagy a használt eszköztől függően:

  • Napszak: Utakat lefoglalni általában reggel 9 és délután 6 között szoktak
  • Tartózkodási hely: Magyarországi felhasználóknál gyakoribb lehet a konverzió, mint például a már Olaszországban tartózkodóknál
  • Eszköz: A mobilfelhasználók böngészik a lehetőségeket okostelefonjukon, de foglalni általában asztali számítógépükről foglalnak
A továbbfejlesztett kampányok lehetővé teszik, hogy a példabeli utazási iroda ezt az összes helyzetet egyszerűen és egyben kezelje, külön-külön kampányok létrehozása nélkül. Az iroda egyetlen kampányon belül állíthatja be úgy az ajánlatait ezekhez a különböző szempontokhoz, hogy mindig a megfelelő hirdetéssel találja meg a megfelelő személyt. 

További információA továbbfejlesztett kampányok vizuális hirdetésekkel való alkalmazásához további ötleteket találsz az AdWords Súgójában

Írta: Christian Oestlien, a Google Display Hálózat felelős termékigazgatója