Az emberek manapság folyamatosan kapcsolódnak a világhálóhoz, és számos különböző eszköz használatával keresnek információt, illetve böngészik az internetet. Az AdWords továbbfejlesztett kampányainak részeként kialakítottuk a belső link, hívás- és alkalmazásbővítményeket, melyek révén hatékonyabban érheted el az embereket a mai sokképernyős világban. A hirdetők a frissítést követően számos előnyben részesülnek, így javasoljuk a mihamarabbi frissítést, hogy minél előbb megkezdhesd a következő új funkciók használatát:

  • Mobilspecifikus üzenetek és telefonszámok megjelenítése közvetlenül a hirdetésben
  • Hirdetéscsoport-szintű bővítmények annak pontosabb irányításához, hogy mely bővítmény melyik hirdetésnél jelenjen meg 
  • A bővítmények futásának ütemezése, hogy azok csak bizonyos napokon vagy megadott időszakokban jelenjenek meg, és így a hirdetések a nyitvatartási időhöz igazodjanak 
  • Részletes jelentések, például az egyes belső linkek teljesítményéről szóló jelentések megtekintése az ROI optimalizálásának elősegítéséért 
A bővítmények frissítése egyszerű. Ebben a súgócikkben megismerkedhetsz a folyamattal. A korábbi (meglévő) bővítmények frissítését 2013. szeptember 23-án kezdjük meg. Az alábbiakban néhány részlet olvasható a frissítés folyamatáról. 

Mi történik az automatikus frissítés során 

Az automatikus frissítés során frissítjük az olyan kampányok bővítményeit, amelyekben csak korábbi bővítmények szerepelnek. Az olyan kampányoknál, amelyekben korábbi és frissített bővítmények is szerepelnek, azt feltételezzük, hogy már elvégezted a frissítési folyamatot, és a régi típusú bővítményeket töröltként jelöljük meg. További információ

Az AdWords jelentések révén lehetőséged nyílik az összes bővítményed statisztikáinak megjelenítésére, beleértve a korábbi és törölt bővítményeket is. A bővítmények statisztikái a frissítéskor alaphelyzetbe állnak, az előzményjelentések azonban továbbra is elérhetők maradnak. A korai frissítés révén az új bővítmények statisztikáinak gyűjtését máris megkezdheted. További információ

Annak érdekében, hogy belsőlink-bővítményeid továbbra is megjelenhessenek, miután az automatikus frissítést szeptember 23-án megkezdjük, győződj meg arról, hogy belső linkjeid megfelelnek az alábbi két szabálynak: 

25 karakteres korlátozás A rövidebb belső linkek jobban teljesítenek, mert pontos, tömör üzenetet közvetítenek a Google-on keresést végző felhasználók számára. A belső linkek szeptember 23-ától legfeljebb 25 karakterből állhatnak. 

Egyedi belső linkek Az ügyfeleknek jobb élményben van részük, ha olyan egyedi oldalra érkeznek meg, amely megfelel annak a hirdetésnek a tartalmának, ahonnan érkeztek. Egy kampány vagy hirdetéscsoport minden egyes új belső linkjének eredeti tartalommal rendelkező, egyedi céloldalra kell mutatnia. 

Számos hirdető máris kihasználja ezeket a frissített funkciókat 

A Miller’s Bakery nevű pékség például mobilra optimalizált hívásbővítmények segítségével jelenít meg egy „hívás gombot” a hirdetéseiben. Felhasználják továbbá az ütemezési funkciót is, hogy a gomb csak 4:00 és 21:00 között jelenjen meg, amikor a személyzetük válaszolni tud az ügyfelek hívásaira. A gomb ezen az időintervallumon kívül nem jelenik meg, és a keresők számára megnyílik egy internetes kapcsolatfelvételi űrlap. A két funkció együttes használatával a pékség a potenciális ügyfelek számára a megfelelő hirdetést a megfelelő időben, a megfelelő eszközhöz igazítva jeleníti meg. 

Reméljük, hogy ezeket az új funkciókat hasznosnak találod majd, és arra ösztönzünk, hogy frissítsd a bővítményeidet még 2013. szeptember 23. előtt annak érdekében, hogy minden bővítményed megjelenhessen továbbra is. 

Írta: Karen Yao, vezető termékmenedzser