Napjainkban az online vásárlók ritkán jutnak el egyenes úton a vásárláshoz. A felhasználók útközben számtalan hirdetéssel találkozhatnak.  Előfordulhat, hogy reggel otthon rákeresnek a termékedre, majd később, a munkahelyről már célzottabb keresést végeznek.

A hirdetők számára ezért összetettebb feladattá vált a konverziók mérése. Fontos átlátni az ügyfél vásárláshoz vezető útjának egészét, hogy meghatározhasd, mely kulcsszavak és hirdetések érték el a legtöbb konverziót.

A következő hónapok során számos új funkciót mutatunk be, amelyek segítségével átfogóbb képet kaphatsz a konverziókról, az ügyfelek vásárláshoz vezető útjáról, valamint a hirdetési ráfordítások megtérüléséről (ROAS). Első két ilyen funkciónk a több fiókra kiterjedő konverziókövetés és a több fiókra kiterjedő keresési csatornák.

Több fiókra kiterjedő konverziókövetés

Ha vállalatod több AdWords-fiókját is te kezeled, tisztában vagy azzal, hogy mennyi munkával jár az egyes címkék alkalmazása minden fiókban, illetve az egyes fiókok más eszközökkel készített konverziós jelentéseinek összevonása.. A több fiókra kiterjedő konverziókövetés lehetővé teszi, hogyegy címkével és egyszerű beállításokkal több fiókra kiterjedően is nyomon követhesd a konverziókat.

A több fiókra kiterjedő konverziókövetés a következő előnyöket nyújtja:

 Webhelyed gyors és egyszerű címkézése.
Egyetlen kódrészletet kell létrehoznod, amelyet minden fiókodban felhasználhatsz. Így egyszerűbb és gyorsabb a webhelycímkék megadása, é abetöltési idő is lerövidülhe.

Pontosabb konverziós jelentések. 
Mivel csak egy címkét használsz, egy adott konverziót a rendszer több fiókra kiterjedően is csak egyszer számol. A több fiókban használt címke segítségével a konverzióhoz vezető összes AdWords-kattintás minden segítő konverziója látható, nem csak egy adott fiók kattintásai. Így átfogó képet kaphatsz hirdetéseidről, és átláthatóbbá válik az is, hogy a kulcsszavak több fiókra kiterjedően hogyan vezetnek konverziókhoz.

Új fiókok követése egyszerűen.
Ha új AdWords-fiókot adsz Ügyfélközpont-fiókodhoz, a konverziókövetés bekapcsolásához elég egy jelölőnégyzetre kattintanod. Emellett arra sincs már szükség, hogy új fiók létrehozásakor újra beállítsd az összes konverziót.

Ha szeretnéd jobban megismerni a több fiókra kiterjedő konverziókövetést, olvasd el ezt a cikket a Súgóban. A beállítások leegyszerűsítése érdekében a Google Címkekezelő webhelyed összes címkéjét képes kezelni; ez akkor hasznos, ha más célból (pl. remarketing) is alkalmazol címkéket. 

Több fiókra kiterjedő keresési csatornák

A több fiókra kiterjedő konverziókövetés használatakor Ügyfélközpont-fiókodban elérhetők a több fiókra kiterjedő keresési csatornákra vonatkozó jelentések; ezek segítségével átfogó, az összes fiókod összes kulcsszavára vonatkozó képet kaphatsz az ügyfelek konverzióhoz vezető útjáról.

Többek között az alábbi jelentések érhetők el:

Áttekintés jelentés: Mielőtt döntéseket hoznál, ismerd meg minden fiókjára kiterjedően, hogy az ügyfelek hogyan használják hirdetéseidet.

A legjobb konverziós útvonalakra vonatkozó jelentés: Ismerd meg minden fiókodra kiterjedően, hogy mely kulcsszó-kombinációk vezetnek a legtöbb konverzióhoz.

A segített konverziókra vonatkozó jelentés: Megtekintheted fiókodnak azon felső csatornás kulcsszavait, amelyek értéke nem elegendő a hozzárendelési mérésben.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogy a felhasználók az összes fiókod vonatkozásában hogyan használják hirdetéseidet, olvasd el a Súgó keresési csatornákra vonatkozó cikkét.

Reméljük, hogy az új funkciók számodra is megkönnyítik a konverziók követését, illetve a kampányok optimalizálását. Minél behatóbban ismered az ügyfeleid által bejárt utat, annál hatékonyabban szolgálhatod ki őket. Ez pedig fellendíti az üzletet.
Hamarosan újabb konverziós funkciók várhatók!


Közzétette: Vishal Goenka, termékmenedzser, AdWords-konverziók