Az URL-kezelés mostantól egyszerűbb

Az állandó online jelenlét révén az emberek egyre többféleképpen kerülnek kapcsolatba vállalkozásával, ezáltal pedig több adat és mutató áll rendelkezésére a hirdetések teljesítményének kezeléséhez.  Éppen ezért döntöttünk a bővített URL-ek bevezetése mellett, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá tegyük az AdWords-hirdetésekre* érkező kattintásokkal kapcsolatos információk kezelését és nyomon követését. 

A bővített URL-ek számos előnyt nyújtanak a hirdetők számára, többek között:
       az URL-nyomkövetés frissítéseinek kezelésével eltöltött idő csökkenése;
       a webhely gyorsabb feltérképezése és betöltése;
      részletesebb betekintés a hirdetésekkel kapcsolatos adatokba az új ValueTrack-paraméterekkel. További információ.

Johannes Lipka, az eProfessional GmbH vállalat termék- és szolgáltatásmenedzsere így nyilatkozott: „A bővített URL az egyik legjobb hatékonyságnövelő eszköz, amelyet az AdWords-szolgáltatás révén alkalmaztunk. Lehetővé teszi, hogy egyszerre módosítsuk egy URL-csoport egyéni nyomkövetési paramétereit anélkül, hogy nullázni kellene a hirdetés statisztikai adatait. A bővített URL-eket szeretnénk a lehető leghamarabb ügyfeleink fiókjaiban is alkalmazni.”

A jelenlegi cél-URL-ek

Ha jelenleg alkalmazza az URL-nyomkövetési funkciót, láthatja, hogy a cél-URL-ek két elemből állnak:
  1. A céloldal URL-jéből: ez az az URL, amelyet ügyfelei látnak, amikor a hirdetésre való kattintást követően a céloldalra jutnak.
  2. A nyomkövetésből: ez a rész tartalmazza a harmadik fél által nyújtott nyomkövetési szolgáltatásokhoz átirányító URL-t, a ValueTrack-paramétereket, az egyéni hirdetésazonosítókat és egyéb hasonló információkat.

Az alábbi példában kék színnel jelöltük a céloldalt, és zöld színnel a nyomkövetési információkat.

www.example.com?creative=12345

Amennyiben cél-URL-ek esetén módosítani szeretné a nyomkövetési beállításokat, a teljes cél-URL-t frissítenie kell. Ennek hatására a teljes cél-URL-t ismételten ellenőrzés alá kell vetni, és mindaddig, amíg erre sor nem kerül, a hirdetése leáll – ezáltal időbeni és üzleti veszteségeket okozva.

Mi változik a bővített URL-ek bevezetésével?

A bővített URL-ek esetén lehetősége lesz külön-külön megadni a céloldalra, illetve a nyomkövetésre vonatkozó információkat az AdWords-szolgáltatásban. Mostantól a fiók, a kampány vagy a hirdetéscsoport szintjén anélkül frissítheti a nyomkövetési információkat, hogy a hirdetés statisztikai adatait nullázni kellene.

Lássuk, miként építhető fel a fentebb megadott URL a bővített URL új mezőinek segítségével.

A Végső URL mezőben kell megadni a webhely céloldalának URL-jét.

A céloldal URL-je – www.example.com – mostantól a Végső URL mezőben kerül megadásra.

A Nyomkövetési sablonok mezőben tudja megadni a nyomkövetési információkat, illetve azt, hogy az AdWords miként gyűjtse össze az URL-eket. Ha pedig ezt követően azt szeretné, hogy a módosítások több URL-re is érvényessé váljanak, használhat egy fiók-, kampány- vagy hirdetéscsoport-szinten megosztott nyomkövetési sablont. Ha az URL-nyomkövetési információkat csupán egyéni-URL-szinten szeretné kezelni, használhat hirdetés-, kulcsszó- vagy belsőlink-szintű nyomkövetési sablont.

Az alábbi példában egy fiókszintű nyomkövetési sablont használtunk, hogy a megadott nyomkövetési információkat a fiók összes URL-jére alkalmazhassuk.

A fiók összes URL-jére alkalmazandó nyomkövetési információkat a fiókszintű nyomkövetési sablonban kell megadni.

Az egyéni paraméterek révén lehetősége nyílik megadni, hogy valójában mit is szeretne nyomon követni, illetve milyen speciális értékeket szúrjon be a rendszer az URL-ekbe a hirdetésre való kattintásokkor. Ha például szeretné beszúrni az 12345 értéket az adott hirdetésre történő kattintáskor, állítsa be a {_mycreative} egyéni paramétert a hirdetésben.

Az Egyéni paraméter mezőbe írja be a „_mycreative” kifejezést, ha szeretné, hogy a rendszer mindig beszúrja az 12345 értéket, amikor rákattintanak a hirdetésre.

Új URL-ek, új rendelkezésre álló adatok

A bővítés részeként számos új információhoz kap hozzáférést a hirdetésre leadott kattintásokkal kapcsolatban.

Az új ValueTrack-paraméterek lehetővé teszik a vállalkozásával kapcsolatos új információk nyomon követését. Ha például hely szerint kívánja nyomon követni a hirdetésre leadott kattintásokat, használja az új {loc_physical_ms} ValueTrack-paramétert. Az új ValueTrack-paraméterek optimális használatához fiókszinten is beállíthatja őket, hogy ezáltal a fiók összes URL-je esetén nyomon kövesse ezeket az értékeket. További információ az új ValueTrack-paraméterekről.
A helyszínre vonatkozó {location_physical_ms} ValueTrack-paraméter zöld színnel jelenik meg a fiókszintű nyomkövetési sablonban.

Következő lépések

A bővített URL-eket a jövő hét elejétől bocsátjuk a hirdetők rendelkezésére. Minden hirdetőnek, aki jelenleg használja az URL-nyomkövetési funkciót, azt javasoljuk, hogy legkésőbb 2015. július 1-ig frissítsen az új rendszerre. Ettől a dátumtól kezdődően URL-jei automatikusan az új felépítést kezdik majd alkalmazni. 

Amennyiben nyomkövetési platform segítségével kezeli URL-jeit, javasoljuk, hogy az említett módosítások megfelelő kezelése érdekében váltson át Ön is.

Ha tudni szeretné, hogyan kezdheti a bővített URL-eket az új hirdetések URL-jeiként alkalmazni, olvassa el az erre vonatkozó Súgó-cikkünket.

Írta: Leo Sei, termékmenedzser, Google AdWords
_______________________________________________________________

*Hirdetések alatt a Keresési Hálózat, Display Hálózat és Vásárlás esetén elérhető egyéb célzási lehetőségeket is értjük.