A következő néhány hétben három olyan új funkciót is bevezetünk, amelyek segítenek a több csatornát használó hirdetőknek a jelentések egyszerűbb kezelésében, valamint a számukra fontos információk megtalálásában.
A többféle kampánnyal és hirdetési céllal rendelkező hirdetők számára a jelentéskészítés fáradságos és időrabló feladat lehet. A Keresési, a Display hálózati és a Shopping-kampányok jelentéseinek kezelése során gyakran előfordulhat, hogy a szükséges információk megjelenítéséhez sokszor kell megismételnie a kampánytípus szerinti szűrést, illetve újra és újra át kell állítania az oszlopokat.
A három új jelentési funkcióval egyszerűbb lesz:
●       a fiók kampánytípus szerinti szűrése
●       a relevánsabb oszlopok gyorsabb megjelenítése
●       oszlopcsoportok alkalmazása a hirdetési célok alapján
A fiók kampánytípus szerinti egyszerű szűrése
Az új kampánytípus-választó lehetővé teszi a kampánytípus szerinti gyors szűrést a fiókban, így külön-külön is megtekintheti a Keresési, a Display hálózati és Shopping-kampányokat. Ha például a Display hálózati teljesítményre kíváncsi, egyetlen lépésben megtekintheti Display-kampányok összes hirdetéscsoportját.
A megtekinteni kívánt kampánytípusok egyszerű szűrése
Relevánsabb oszlopok kampánytípus szerint megjelenítése
Belefáradt abba, hogy mindig át kell állítania az oszlopokat, amikor a Keresési hálózati kampányok után a Display hálózat kampányokról szóló jelentést tekint meg? Mostantól a legutóbb megtekintett oszlopoknál nemcsak a lapok – például a kampány, a hirdetéscsoport és a kulcsszavak – beállítása marad meg, hanem a kampánytípus beállítása is.
Tegyük fel, hogy a Hirdetéscsoportok lap megnyitása után az adott Keresési kampány Kattintások és Átl. CPC oszlopát tekinti meg. Ezután egy Display hálózati kampány hirdetéscsoportjait tekinti meg, és úgy állítja be az oszlopokat, hogy a Megjelenítések és az Átl. CPM oszlop jelenjen meg. Ha ezután a Keresési kampányok Hirdetéscsoportok lapját tekinti meg, a Kattintások és az Átl. CPC oszlop jelenik meg.  Amikor azonban átkapcsol a Display hálózati kampányokra, a Megjelenítések és az Átl. CPM jelenik meg. Így gyorsabban jeleníthet meg relevánsabb oszlopokat a kampánytípus alapján.
Oszlopcsoportok gyors alkalmazása a hirdetési célok alapján
Az adott hirdetési célok adatainak gyorsabb és egyszerűbb megtekintéséhez bevezetjük az előre meghatározott oszlopcsoportokat. Ezekkel az oszlopcsoportokkal gyorsan betölthetők a különböző hirdetési célokra szabott jelentési oszlopok. Előfordulhat például, hogy több Display hálózati kampánya is van, amelyek közül egyesek a márkaépítési célokra, mások pedig a teljesítménycélokra összpontosítanak. Az előre meghatározott oszlopcsoportokkal egyszerűen átkapcsolhatja a jelentések nézetét a különböző hirdetési célok esetén releváns oszlopok megjelenítéséhez. A legutóbb választott oszlopokhoz is mindig visszajuthat az Oszlopok legördülő menü Egyéni menüpontjának kiválasztásával.
Az előre meghatározott oszlopcsoportokkal hasznos, márkaépítéssel és konverziós célokkal kapcsolatos információkat tárhat fel
Következő lépések
A jelentések e fejlesztéseit a következő néhány hétben tesszük hozzáférhetővé azon hirdetők számára, akik több kampánytípust is használnak a fiókjukban. A Súgóból tájékozódhat arról, hogy a funkciókat hogyan használhatja a mindennapi munkája során.
Közzétette: Pallavi Naresh, AdWords-termékmenedzser