Februárban bejelentettük a bővített URL-címeket – az URL-címek AdWords szolgáltatásban történő kezelésének gyorsabb és egyszerűbb módját. A bővített URL-ek használata során az új Végső URL és Követősablon mezők révén céloldalát és követési információit immár külön kezelheti.Tekintse meg videónkat, amelyből többet is megtudhat a Bővített URL-ek előnyeiről.

Július 1-től minden hirdetőnek meg kell kezdenie a bővített URL-ek használatát a cél-URL-ek helyett. Ha már frissítette URL-címeit a bővített URL-ekre, akkor nincs egyéb teendője. Ha még nem végezte el a frissítést, akkor alább olvashat a rendelkezésére álló frissítési lehetőségekről, valamint arról, hogy 2015. július 1. után mi fog történni hirdetéseivel* és URL-jeivel.

Mi történik 2015. július 1. után?

Július 1-től a következő változások lépnek életbe:

  1. A cél-URL-ek szerkesztésének és létrehozásának lehetősége megszűnik. Minden URL-t az új frissített URL-ek mezőinek használatával kell létrehozni.
  2. A cél-URL-eket automatikusan áthelyezzük az új Végső URL mezőbe fiókja minden olyan hirdetéscsoportja esetén, amely nem tartalmaz domainek közötti átirányítást alkalmazó URL-eket**. AdWords-fiókjában értesítés jelenik meg, amennyiben fiókjában vannak még nem frissített hirdetéscsoportok. 
  3. A bővített URL formátumra nem frissített, cél-URL-lel rendelkező hirdetések megjelenítése néhány hónapon belül leáll. A hirdetések megjelenítésének leállítása előtt 30 nappal erről e-mailben és a fiókjában megjelenített értesítésben tájékoztatjuk Önt.

Gyakran ismételt kérdések

Alább válaszokat láthat a frissítéssel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre.

K: Akkor is frissítenem kell, ha nem használok URL-nyomkövetést, illetve csak automatikus címkézést használok?
V: Nem, ebben az esetben megvárhatja az július 1-én kezdődő automatikus frissítést. Rendszerünk automatikusan áthelyezi cél-URL-jeit az új végső URL mezőkbe, jelentései oszlopai pedig frissülnek a változásoknak megfelelően. Az automatikus frissítés során a hirdetéseinek teljesítményére vonatkozó statisztikai adatok nem állnak vissza, továbbá azt sem kell felülvizsgálni, hogy hirdetései megfelelnek-e az irányelveknek.

K: Melyek azok az URL-típusok, amelyek frissítése nem automatikus, ezért végül a megjelenítésük leáll?
V: E kategóriába azok az URL-címek tartoznak, amelyek a következőket tartalmazzák: domainek közötti átirányítások; „{copy}” ValueTrack-paraméter; „{}” jelölést használó követési paraméterek, amelyek nem AdWords ValueTrack-paraméterek és a hirdetés megjelenített URL-címében használttól eltérő domainek. Ezeket az URL-címeket július 1. előtt manuálisan kell frissíteni.

K: Hogyan frissíthetem a domainek közötti átirányítást használó URL-eket?
V: Ezekhez az URL-ekhez a frissítési útmutatónkban szereplő alap vagy speciális módszert használhatja. A frissítés során ügyeljen rá, hogy a szüneteltetett és az aktív URL-eket bővítse. Ha segítségre van szüksége, kérjük, forduljon külső eszközszolgáltatójához.

K: A frissítéssel vissza fognak állni hirdetéseim statisztikai adatai?
V: Ha meg szeretné őrizni hirdetései statisztikai adatait, használja az automatikus vagy az alap frissítési módszert, vagy várja meg, hogy rendszerünk automatikusan frissítse URL-jeit. A hirdetései teljesítményére vonatkozó statisztikai adatok megmaradnak, és azt sem kell felülvizsgálni, hogy hirdetései megfelelnek-e az irányelveknek.

Ha nem bánja, hogy hirdetéseinek statisztikai adatai visszaállnak, valamint szeretné a bővített URL-ek összes előnyét kihasználni, akkor használja a speciális frissítési módszert. E módszer választása esetén az új követősablonokat és a ValueTrack-paramétereket is használatba veheti. A frissítés után végzett módosítások nem állítják vissza hirdetése statisztikai adatait.

Ettől függetlenül az AdWords jelentésein keresztül Ön továbbra is hozzáférhet a teljesítményre vonatkozó korábbi statisztikai adatokhoz.

K: Az URL-címeimben dinamikus nyomkövetést használok. Ebben az esetben mit kell tennem?
V: URL-címeit július 1. előtt manuálisan kell frissítenie az alap frissítési módszer használatával. További információ

További részletekért tekintse meg frissítési útmutatónk GYIK szakaszát.

Segítség a frissítéshez

Tudjuk, hogy ez a frissítés erőfeszítést igényel Öntől, ezért bármikor szívesen segítünk. Alább láthat néhány hasznos forrást, amelyek segítenek az Ön számára leginkább megfelelő frissítési lehetőség kiválasztásában, valamint végigvezetik a frissítés folyamatán.

        Frissítési útmutató: URL-jeinek bővítéséről a https://g.co/ads/upgradedurls oldalon tudhat meg többet
        AdWords Szerkesztő 11.1: az URL-ek frissítése a Szerkesztő használatával
        HOA: tekintse meg az URL-ek munkalapok használatával történő frissítését részletesen ismertető útmutatónkat
        URL-készítő: készítse el URL-jeit az új bővített URL-formátumnak megfelelően
        URL-tesztelő: tesztelje céloldalait és követősablonjait

Reméljük, a továbbiakban is sikerrel használja majd az AdWords szolgáltatást! Ha bármikor segítségre lenne szüksége a frissítéssel kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk.

Írta: Leo Sei, termékmenedzser, Google AdWords

*A hirdetések fogalmába beletartoznak a Keresési Hálózat, a Display Hálózat és a Shopping esetén elérhető kulcsszavakban, belső linkekben, automatikus célzásokban és egyéb célzási lehetőségekben használt URL-címek is.

**A domainek közötti átirányítást tartalmazó cél-URL-ek – azaz az olyan URL-ek, amelyek az Ön domainjétől eltérő webhelyre irányítják át a felhasználókat – nem frissíthetők automatikusan. Ezek használata esetén URL-jeit a frissítési útmutató szerint manuálisan kell frissíteni.