Az emberek nap mint nap milliárdszor nyúlnak telefonjuk után azokban a pillanatokban, amikor meg szeretnének tudni valamit, elmennének valahová, illetve venni vagy csinálni szeretnének valamit. Ennek során gyakran az alkalmazásokat nyitják meg a keresett információért. A futók a megtett távolságot mérő alkalmazásokat keresnek a maratonra való felkészüléshez, a gasztronómia megszállottjai éttermekkel kapcsolatos alkalmazásokat keresnek a legújabb, trendi éttermek felfedezéséhez, a sokat utazó felhasználók pedig népszerű játékokat keresnek a hosszú repülőutak előtt. A Play Áruházban a legtöbb alkalmazástelepítést keresés után végzik.

Ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy a Google Playen megjelenített keresési hirdetések útján az emberek új módokon is felfedezhessék az alkalmazásokat, és ezért vezetünk be olyan új technológiákat, amelyekkel egyszerűbb a kampányok kezelése, és amelyekkel a fejlesztők is hatékonyabban mérhetik az elért eredményeket.

Megérkezett: Keresési hirdetések a Google Playen

A Keresési hirdetések a Google Playen szolgáltatást innentől kezdve minden olyan hirdető és fejlesztő számára elérhetővé tesszük, aki Keresési Hálózaton futó alkalmazástelepítési kampányokat használ az AdWords szolgáltatásban.

A Google Play több mint 190 országban 1 milliárdnál is több androidos eszközt használó embert ér el. Ennek a kiterjedt elérésnek köszönhetően a Google Playen megjelenő keresési hirdetésekkel a fogyasztók felfedezhetik azokat az alkalmazásokat is, amelyeket máskülönben talán elszalasztottak volna, a fejlesztők pedig hatékonyabban hívhatják fel a figyelmet alkalmazásaikra. 

Az olyan cégek, mint a Booking.com vagy a Nordeus, már kiterjesztette az mobilalkalmazás népszerűsítését szolgáló stratégiájukat a Google Play Store-ban való megjelenésre.
Tomislav Mihajlović, a Nordeus CMO-ja megosztotta, hogy "A legfontosabb felhasználók elérése során a keresési hálózat már idáig is kulcsfontosságú része volt az alkalmazáspromóciós stratégiánknak. Az Google Play új alkalmazáspromóciós eszközei segítségével még több lehetőségünk van arra, hogy elérjük a potenciális felhasználóinkat azokban a pillanatokban, amikor éppen új alkalmazásokat keresnek. Már most is lényegesen több alkalmazásletöltés történik keresési hálózatról a Top Eleven játék esetében a Google Play-en való megjelenésnek köszönhetően.

Továbbfejlesztett konverziókövetés Android rendszeren

Amellett, hogy a fejlesztők számára rendelkezésre álló alkalmazáspromóciós lehetőségeket bővítjük, olyan konverziókövetési eszközöket is szeretnénk a rendelkezésükre bocsátani, amelyek a különböző csatornákon ugyanolyan hatékonyan működve igazodnak az általuk választott mérési megoldásokhoz. Ezért vezetjük be az Android-alkalmazások első megnyitását figyelő új konverziókövetési megoldást, amely azt méri, hogy mennyi idő telik el aközött, hogy a felhasználók a hirdetésre kattintanak és telepítik az alkalmazást, illetve aközött, hogy először megnyitják azt. Az új megoldás nemcsak alkalmazáskonverzió-követést biztosít a Keresési, a Display és a YouTube Hálózaton, hanem segít a fejlesztőknek abban is, hogy pontosabban meg tudják feleltetni az AdWords szolgáltatásban látott konverziószámot a külső mérési megoldások által biztosított adatokkal. Az első alkalmazásmegnyitás a külső mérési megoldások általánosan használt konverziótípusa, ezért az olyan fontos partnerekkel, mint a Tune, az AppsFlyer, a Kochava, az Adjust és az Apsalar együttműködve biztosítjuk az adatok konzisztenciáját, a fejlesztőknek pedig megadjuk a választás szabadságát: az AdWords és a külső megoldások tetszésük szerinti jelentési és optimalizálási funkcióit használhatják.

Az alkalmazástelepítési hirdetések még könnyebben terjeszthetők a Google hálózatain

Néhány héten belül az Univerzális alkalmazáskampányokkal még könnyebb lesz az alkalmazásokat népszerűsíteni a Google Playen és az összes Google-szolgáltatásban, többek között a Keresésben, a YouTube-on, az AdMob Alkalmazáson Belüli Hálózaton, valamint a Google Display Hálózat több mint 2 millió webhelyén. Elég lesz megadni a hirdetés mondanivalóját, az elérni kívánt csoportot, a költségkeretet, valamint a célzott telepítésenkénti költséget, és mi mindenről gondoskodunk.

A mobilalkalmazások ökoszisztémája folyamatosan növekszik, ezért mindent megteszünk, hogy a fejlesztők számára olyan termékeket biztosítsunk, amelyekkel alkalmazásaikat hatékonyan juttathatják el az azokat kereső felhasználóknak. Bízunk benne, hogy a Google Playen megjelenített keresési hirdetésektől az Android rendszeren bevezetett konverziókövetésig és az Univerzális alkalmazáskampányokkal egyszerűsített kampánykezelésig terjedő új eszközökkel az alkalmazásfejlesztők közössége még sikeresebb lesz.


Közzétette: Surojit Chatterjee, termékkezelési igazgató, Mobilkeresési hirdetések