Ugye emlékszik még, hogy a TrueView-videokampányok létrehozásához és kezeléséhez be kellett lépnie az AdWords erre kijelölt területére? Arra, hogy ide-oda kellett ugrálnia, amikor az összes kampányra vonatkozóan szeretett volna jelentést készíteni, illetve optimalizálást végezni? No meg arra, hogy a videokampányok esetén nem élhetett az AdWords tömeges szerkesztési eszközei által nyújtott előnyökkel? Nagyszerű híreink vannak: ennek most vége. A TrueView mostantól az AdWords fő kezelőfelületén, a Keresési és Display hálózati, illetve Shopping-kampányok mellett foglal majd helyet.

Az AdWords a közös kezelőfelület és az egységesített folyamatok révén minden kampánytípus optimalizálását megkönnyíti. Emellett már a TrueView-kampányok esetében is igénybe veheti a rendkívül hatékony tömeges szerkesztési eszközöket, időt és energiát takarítva meg olyankor, amikor egyszerre több kampányon dolgozik. Ráadásul most, hogy az összes kampány ugyanazt a struktúrát használja, minden eddiginél gyorsabban vezethetjük be a videokampányokhoz kapcsolódó új funkciókat.

Ha megengedi, körbekalauzoljuk…

A bal felső sarokban található a kampánytípus-választó. A segítségével korlátozhatja a megjelenített kampánytípusok körét. Ha például a „Videó” lehetőséget választja, a kampányok az AdWords Videóhoz szolgáltatás kampánynézetéhez hasonló beállításokkal jelennek meg, vagyis kizárólag a videokampányok kezelése szempontjából legrelevánsabb lapok és oszlopok lesznek láthatók. A rendszer ráadásul a nézetváltások során is megőrzi az előnyben részesített oszlopbeállításokat, így Önnek nem kell minden egyes alkalommal újra megadnia őket, amikor kampánytípust vált.

Kampánytípus-választó

Szintén fontos változás, hogy a célzási csoportokat felváltják a hirdetéscsoportok, a Keresési és Display hálózati, illetve a Shopping-kampányok alapvető építőkövei. Mostantól mindegyik hirdetéscsoport egy adott – videóba ágyazott vagy megjelenítési – TrueView-formátumot tartalmaz majd. Noha mindegyik hirdetéscsoport csak egy formátumot tartalmaz, a kampányok egynél több hirdetéscsoportot is alkalmazhatnak, így ugyanazon a kampányon belül továbbra is együtt futhatnak a videóba ágyazott és a megjelenítési videohirdetések. Új kampány létrehozásához kattintson a +KAMPÁNY gombra, majd az új Videó kampánytípusra, végül pedig hozza létre az egyes kampányokhoz tartozó új hirdetéscsoportokat a +HIRDETÉSCSOPORT gombra kattintva.Most, hogy a TrueView is az AdWords részévé vált, a felhasználók páratlanul sokoldalú eszköztárat vehetnek birtokba, amelyet kimondottan a sok kampányt tartalmazó fiókok kezeléséhez és optimalizálásához, valamint a kapcsolódó jelentések készítéséhez fejlesztettünk ki. Lehetővé válik például a felhasználói felületen keresztül történő tömeges szerkesztés, amelynek köszönhetően egyszerre számos kampány adatait módosíthatja közvetlenül a felületen, valamint a tömeges feltöltés, amelynek során letöltheti a kampányok pillanatképét, átfogó módosításokat végezhet rajtuk, majd egy az egyben feltöltheti őket a fiókba. Végül, de nem utolsósorban: a jelentésütemezés jóvoltából beállíthatja, hogy a rendszer a kívánt időközönként automatikusan elkészítse a jelentéseket, és a meghatározott ütemezés szerint e-mailben elküldje őket a fiók felhasználóinak.


A videokampányokra vonatkozó jelentéskészítést is továbbfejlesztettük: mostantól szűrheti az eredményeket, hogy kampánynév, címke, költség és konverziók szerint csoportosíthassa az adatokat.


Az eddig elmondottak mellett az AdWords ismert területein mostantól népszerű videohirdetési funkciókkal találkozhat. A videoremarketing például az AdWords megosztott könyvtárban, a YouTube-fiók összekapcsolási funkciója pedig a Kapcsolt fiókok területen található. A „Videók” lapon továbbá megtekintheti a videohirdetésekre vonatkozó elemzéseket, a „Videocélzás” lapon pedig kezelheti a célzási paramétereket.Akár közvetlen válaszra ösztönzésre, akár márkaépítésre törekszik, mostantól egyetlen kombinált eszközzel dolgozhat a különböző marketingcélok megvalósításán. Mától frissítheti a kampányokat az új hirdetéscsoport-struktúrára, és búcsút inthet azoknak az időknek, amikor csak a „Minden videokampány” beállítás segítségével juthatott el a TrueView-kampányokhoz. Csak annyit kell tennie, hogy belép az AdWords Videóhoz területre a Minden videokampány lehetőségre kattintva (utoljára, a régi idők kedvéért), majd a Frissítési központra kattint a kampányok gyors és egyszerű frissítéséhez. A korábbi statisztikák és a célzási előzmények miatt sem kell aggódnia: a rendszer megőrzi ezeket az adatokat; a megjelenítésükhöz csak a kampányszintű részletezést kell megnyitnia. Akkor sincs probléma, ha nem kívánja manuálisan frissíteni a kampányokat az új videohirdetési funkciókhoz való hozzáférés érdekében – hat héten belül automatikusan végrehajtjuk a műveletet.

Ha pedig hozzánk hasonlóan Ön is kedveli a videókat, a blogbejegyzés tartalmát itt videó formájában is megtekintheti.

Bővebb információért látogasson el az AdWords sugó oldalára!

Közzétette az fka AdWords Videóhoz csapata
Lane Shackleton, termékcsoport-menedzser
Ammar Ibrahim, termékmenedzser
Avi Fein, termékmenedzser