Az emberek sokféle módon fedezhetnek fel új alkalmazásokat: online kereséssel, kedvenc videóik nézése közben megjelenő ajánlások alapján, vagy mobilos játékokban, az alkalmazásokba beépített tippek formájában. Alkalmazásfejlesztőként bővíthető módszerre van szüksége azon ügyfelek eléréséhez, akik a legnagyobb valószínűséggel telepítik majd az alkalmazást --emellett többféle csatornát is igénybe kell vennie.

A mai naptól minden fejlesztő és hirdető igénybe veheti az Univerzális alkalmazáskampányokat. Ez egy új kampánytípus az AdWords rendszerében, amelynek segítségével a felhasználók könnyedén elérhetők a Google Keresés, a Google Play, a YouTube és a Google Display Hálózat felületein. Mindössze 3 egyszerű lépést kell megtennie ahhoz, hogy alkalmazásait páratlanul kiterjedt hatókörben hirdethesse a világ legnagyobb platformján és hálózatain. Az Univerzális alkalmazáskampányok a Google Play Developer Console-ban és az AdWords rendszerén egyaránt létrehozhatók. További információ

Az Univerzális alkalmazáskampányok a YouTube-on népszerűsítik az alkalmazásokat, így azon a platformon növelheti márkája ismertségét, illetve ösztönözheti az alkalmazás telepítését, amelynek több mint egymilliárd felhasználója van, akik több százmillió órányi tartalmat néznek végig minden egyes nap. A hirdetései ezenkívül az AdMob platformot használó hatszázötvenezer alkalmazásban, valamint a Google Display Hálózat több mint kétmillió webhelyén is elérhetik célközönségüket.Fontos szempont továbbá, hogy az Univerzális alkalmazáskampányok kihasználják az olyan célratörő kereséseket mint például a Google Keresésben folyamatosan felbukkanó „fitnesznapló” vagy „hatékonyságnövelési tippek”, illetve a Google Play felületén megjelenő „kalandjátékok” vagy „logikai játékok”. Így az alkalmazás éppen akkor fog felbukkanni, amikor a felhasználók a legnagyobb valószínűséggel keresnek letölthető új alkalmazásokat.

Az Univerzális alkalmazáskampány olyan teljes körű szolgáltatást nyújtó kampánytípus, amely bővíthetővé teszi a célközönségek elérését, és maximális számú telepítésre nyújt lehetőséget Android rendszeren, kihasználva a Google összes hirdetési platformját. Ezenkívül értékes időt takaríthat meg, mivel automatizáltuk a kampányok beállítását és optimalizálását, illetve a folyamatos fiókkezelést, ezzel is elősegítve az olyan alkalmazástelepítési célok elérését, mint a telepítések száma és a telepítésenkénti költség (CPI).

Kezdő lépések, 3 egyszerű adat megadásával
A hirdetés az AdWords és a Google Play Developer Console felületén egyaránt elkezdhető a következő egyszerű adatok megadásával:

  1. Néhány soros hirdetésszöveg az alkalmazásról, illetve egy YouTube-URL (ha rendelkezik videóval)
  2. Az elérni kívánt helyek és nyelvek
  3. A napi költségkeret és a telepítésenkénti célköltség (CPI)

A rendszerünk lekéri a hirdetés képeit, videóit és leírását a Google Play áruházbeli katalógusból, majd olyan hirdetésformátumokat állít elő, amelyek mindenütt nagyszerűen mutatnak.

Ezután rendszereink automatikusan elvégzik a kampány optimalizálását, és a dinamikus tanulás módszerével elérik, hogy a lehető legtöbb alkalmazásletöltés valósuljon meg a telepítésenkénti célköltség értékében. Hogyan működik a dinamikus tanulásra képes rendszerünk? A megfelelő Google-szolgáltatásokban és -hálózatokban a hirdetés különféle szöveges és képi változatainak tesztelésével meg tudjuk keresni a legjobban teljesítő változatokat. Naponta folyamatosan és dinamikusan módosítjuk az ajánlatok értékét a minél több letöltés elérése érdekében, és a hirdetést a megfelelő célközönségre optimalizáljuk. Mivel a rendszereink módszeresen frissítik és keresik az új célzási szegmenseket, az Univerzális alkalmazáskampányok használata olcsón fenntartható automatizált megoldás, amely folyamatosan új felhasználókhoz juttatja a vállalkozását.
Az Univerzális alkalmazáskampányokat bemutató videó

Egyes fejlesztők már kihasználják az Univerzális alkalmazáskampányok biztosította könnyebbséget és letöltési mennyiséget.

José Maria Pertusa, a Linio marketingigazgatójának nyilatkozata szerint „az Univerzális alkalmazáskampányokkal egyszerűbbé vált az alkalmazásaink hirdetése a Google Keresés, a Google Play és a Google Display Hálózat felületein, illetve a YouTube-on. Régóta kerestük már a módját, hogy kihasználhassuk a Google hatalmas méretű hálózatait, hogy még több embert szólíthassunk meg, és új piacokon is terjeszkedésbe kezdhessünk anélkül, hogy több eltérő kampányt kellene kezelnünk. Az univerzális alkalmazáskampányoknak köszönhetően csak egyetlen kampányt kellett beállítanunk, amely a következő hónapban már több mint tízezer letöltést generált, és a letöltések száma továbbra is növekszik. Ezenkívül más csatornákhoz képest 20%-kal alacsonyabbak a CPI-költségek.” 


„Fel akartuk gyorsítani növekedésünk sebességét az új piacokon, és ebben nagy segítségünkre volt az Univerzális alkalmazáskampány a maga egyszerű és bővíthető módján. Mindössze egyetlen kampány alkalmazásával minden sportolni szerető embert megszólíthattunk, aki a Google Keresést, a Google Play áruházat, a Google Display Hálózatot, illetve a YouTube-ot vagy az AdMob rendszerét használta. A beállítás gyorsan, zökkenőmentesen lezajlott, és már az első hónapban megduplázódott a fizetős letöltések száma a kulcsfontosságú országokban, miközben a cél-CPI értéket is sikerült tartanunk. Az Univerzális alkalmazáskampányoknak a jövőben is kulcsszerepet szánunk a globális felhasználóbővítési stratégiánkban.”
                                                           – Andrew Touchstone, a Strava marketingigazgatója 

Ez egy nagyon izgalmas időszak lehet a fejlesztőknek, mivel az alkalmazások egyre nagyobb segítséget nyújtanak az embereknek a szükséges információk megtalálásában és a napi feladatok elvégzésében. A Google vállalatnál teljes mértékben elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a fejlesztőkkel kéz a kézben haladjunk ezen az úton, és megadjunk minden szükséges eszközt és gyakorlati tanácsot az alkalmazások hirdetéséhez, elősegítve a vállalatok növekedését.


Közzétette: Surojit Chatterjee, termékkezelési igazgató, mobilkeresési hirdetések