Előfordult már, hogy módosítani kívánta AdWords-kampányait, de szerette volna pontosan megismerni, hogy az adott változtatások segítik-e majd az üzleti célok elérésében? A következő pár hétben elindítjuk a kampányvázlatokat és -kísérleteket, hogy tesztelhesse a kampányokban végzett módosításokat, könnyedén mérhesse az eredményeket, és a vállalkozása számára előnyös módosításokat alkalmazhasson.

Használjon vázlatokat a módosítások elrendezéséhez
A vázlatokkal egy meglévő kampány több módosítását is előkészítheti és áttekintheti még az alkalmazásuk előtt. Például tegyük fel, hogy növelni kívánja a mobilajánlatokat a kiemelkedő mobilkonverziós aránnyal rendelkező hirdetéscsoportok esetében. Létrehozhat egy kampányvázlatot, és különböző mobilajánlat-korrekciókat állíthat be az adott hirdetéscsoportokhoz anélkül, hogy azok hatással lennének a kampányra. Ha elégedett a vázlatban végzett módosításokkal, közvetlenül alkalmazhatja őket az eredeti kampányban is.

De honnan tudja, hogy a mobilajánlat-korrekciók segítenek-e majd elérni az üzleti célokat?

Kísérlet elvégzése
A kísérletekkel ellenőrzött környezetben tesztelheti a kampányokban tervezett módosításokat. Tegyük fel, hogy szeretné megtudni, miként teljesítenek az új mobilajánlat-korrekciók az eredeti beállításokhoz képest. Először hozzon létre egy vázlatot az új mobilajánlat-korrekciókkal. Ezután hozzon létre egy kísérletet a vázlatból, hogy tesztelje a módosításokat a jelenlegi ajánlattételi stratégiához viszonyítva. Ön döntheti el, hogy mekkora forgalmat (és költségkeretet) kíván megosztani a kísérleti és az eredeti kampány között, és mennyi ideig szeretné futtatni a kísérletet.
Screen Shot 2016-02-03 at 12.28.12 PM.png
Az eredmények mérése A sikeres kísérlet futtatásának kulcsfontosságú eleme annak áttekintése, hogy a módosítások milyen hatással lesznek az üzleti célokra. Például a konverziók számának emelkedése segíthet annak feltárásában, hogy az új mobilajánlat-korrekciók jobb befektetésarányos megtérülést eredményeznek-e.
A kampányvázlatok és -kísérletek formájában két kényelmes módszerrel is nyomon követheti az eredményeket annak kiderítésére, hogy a kísérlet segíti-e a kívánt végeredmény elérését:

  • Hasonlítsa össze a teljesítményt a jelentést tartalmazó pontozókártyával! A teljesítmény-pontozókártyán található ikonok kiemelik, hogy a kísérlet mutatói magasabbak vagy alacsonyabbak-e az eredeti kampány értékeinél, és hogy a különbség statisztikailag jelentős-e.
Screen Shot 2016-02-03 at 12.16.11 PM.png
  • Értékelje a teljesítményt a hirdetéscsoport szintjén a pontosabb statisztikák érdekében! Néha az egyéni hirdetéscsoportok jelentős változásokért lehetnek felelősek a kampány átfogó teljesítményében. Kövesse a hirdetéscsoport-szintű mutatókat, ha szeretné megismerni, hogy milyen hatással vannak az egyes hirdetéscsoportok a kampányra.

Ha elégedett a kísérlet eredményeivel, gyorsan alkalmazhatja a kísérletben tesztelt módosításokat az eredeti kampányban, vagy a kísérletet egy vadonatúj kampánnyá alakíthatja.
Sikeres tesztelés A Red Ventures és a The Honest Company nevű cégekhez hasonló ügyfelek a kampányvázlatok és -kísérletek segítségével tesztelik és alkalmazzák nagy léptékben az új kampánystratégiákat.
image007.png „A kampányvázlatok és -kísérletek forradalmasították a tesztelés folyamatát a Fortune 500-as listáján szereplő ügyfeleink számára. Az eszköz egyszerűsíti a tesztek létrehozási, elemzési és alkalmazási folyamatát. Mostantól komolyabb teszteket végezhetünk a kampányok és a hirdetéscsoportok kézi másolásához szükséges idő töredéke alatt. Az új pontozókártya lehetővé teszi a tesztek eredményeinek magabiztos mérését, és amennyiben sikeresnek ítéljük őket, egyetlen kattintással alkalmazhatjuk a módosításokat.”

– Jeremy Mayes, marketingért felelős vezető, Red Ventures
„Több konverziótípussal dolgozunk, amelyek eltérő élettartamra vetített ügyfélértékkel rendelkeznek. A kampányvázlatok és -kísérletek segítségével új ajánlattételi stratégiákat tesztelhetünk a kampányforgalmunk negyedével, és a jelentést tartalmazó pontozókártyával könnyedén mérhetjük a különböző típusú konverziós értékekre gyakorolt hatást. Régebben egy ilyen teszt elvégzéséhez komoly változtatásokat kellett végeznünk a fiókon. Az új, egyszerűsített folyamattal gyorsan tesztelhetünk új ajánlattételi stratégiákat, míg megtaláljuk azt, amelyik a legjobban illeszkedik az összetett üzleti modellünkhöz.”
– Josh Franklin, keresési ügyfélkapcsolati vezető, The Honest Company
További információ A kampányvázlatok és -kísérletek jelenleg a Keresés, illetve a Keresési Hálózat és választott Display kampányok esetében használhatók az AdWords szolgáltatásban. A kampányvázlatokkal és -kísérletekkel kapcsolatosan további információt a következő útmutató videóban talál, vagy látogasson el az AdWords Súgó oldalára. Közzétette: Pallavi Naresh, AdWords-termékmenedzser

__________________________________________________________________________