Induljunk ki a következő tényből: 10-ből 6 egyesült államokbeli internetfelhasználó kezdi meg a vásárlási folyamatot az egyik eszközön, és fejezi be egy másikon.1 Több mint három évvel ezelőtt azért vezettük be az eszközökön keresztüli konverziókat, hogy segítsünk a hirdetőknek számszerűen kiértékelni az ügyfelek által bejárt olyan útvonalakat, amelyek másik eszközön fejeződnek be, mint amelyiken kezdődnek. Ugyanezen technológiára támaszkodva most bemutatunk három új jelentést az AdWords Hozzárendelés részében annak érdekében, hogy részletesebb statisztikákat biztosítsunk a teljes keresési konverziós útvonalon zajló eszközhasználatról.
  • Eszközök -- megtudhatja, hogy milyen mértékű eszközökön keresztüli tevékenység zajlik az AdWords-fiókban.
  • Segítő eszközök -- megalapozottabban dönthet az eszköz szerinti ajánlatkorrekciókról annak figyelembevételével, hogy milyen gyakran segítették a különböző eszközök a más eszközökön végrehajtott konverziókat.
  • Eszközútvonalak -- megvizsgálhatja a két vagy több eszközt használó ügyfelek által bejárt legjobb konverziós útvonalakat.
Cross-Device Attribution Reports Screenshot
A szerte a világban, különféle iparágakban tevékenykedő hirdetők már tapasztalhatták az eszközökön keresztüli tevékenységek utolsó kattintással elért konverziókra gyakorolt hatását.
Cross-Device Attribution Benchmarks: US, Japan, Germany and Great Britain
Forrás: Google AdWords Internal Data 2016
Az új, eszközökön keresztüli statisztikák megjelenéséhez kapcsolódóan két fő teendő bontakozik ki:
  • Válasszon másik, az utolsó kattintásnál alkalmasabb hozzárendelési modellt. Mindegyik konverziótípushoz hat különböző hozzárendelési modell közül választhatja ki a legmegfelelőbbet: utolsó kattintás, első kattintás, lineáris, időkésleltetéses, pozícióalapú, adatközpontú. Ezek a hozzárendelési modellek a keresési hirdetésekre vonatkoznak, és figyelembe veszik az eszközökön keresztüli viselkedést. Amikor Ön egy új modellt választ ki, a rendszer módosítja a jóváírásoknak a konverziós útvonalon való elosztását, és a későbbiekre vonatkozó konverziós statisztikák megváltoznak. Ha további tudnivalókra kíváncsi, olvassa el a nemrégiben készült, bevált módszereket ismertető útmutatónkat. 
  • Frissítse az eszközök szerinti ajánlatkorrekciókat. Az új Segítő eszközök jelentésből megtudhatja, hogy hány konverziót segített elő más eszközön történt kattintás vagy megjelenítés. A mobileszközökhöz köthető segítő kattintások vagy megjelenítések aránya megmutatja, hogy a mobileszközökön végzett végső konverziók számához viszonyítva hány konverziót segítettek elő mobileszközök. Ha például a kampányban a mobileszközökhöz köthető segítő kattintások vagy megjelenítések aránya 3,72, az azt jelenti, hogy egy-egy mobileszközön végzett konverzióra 3,72 olyan, más eszközön végzett konverzió esik, amelyet mobileszközök segítettek elő. Ez alapján az adat alapján azután módosíthatja a mobilajánlat-korrekciókat.
Az elkövetkező hetekben az Eszközök lap Hozzárendelés részén tűnnek majd fel az új jelentések. Reméljük, hogy az új jelentések és összehasonlítások segítségével könnyebben tudja majd számszerűsíteni az eszköztől függetlenül legfontosabb mozzanatokat. Joan Arensman, termékmenedzser 1 Google / Ipsos Connect, 2016. március, GPS Omnibus, 2013 fős minta, egyesült államokbeli, 18. életévüket betöltött online válaszadók