Idén bevezettük a kiterjesztett szöveges hirdetéseket, amellyel a hirdetők közvetlenül a keresési hirdetésben adhatnak meg több információt a vállalkozásról. Míg sokan remek eredményeket értek el az új és hosszabb hirdetésformátummal, más hirdetők még csak most tanulják e lehetőség hatékony használatát. Azt szeretnénk, hogy mindenkinek elég ideje jusson a kiterjesztett szöveges hirdetések tesztelésére és a finomhangolására az ünnepek előtt, ezért több időt biztosítunk a hirdetőknek a hirdetések frissítésére. A kiterjesztett szöveges hirdetésekre való átállás új határideje 2017. január 31. (a korábbi 2016. október 26. helyett). Ez azt jelenti, hogy 2017. január 31-től nem hozhat létre és nem szerkeszthet normál szöveges hirdetéseket – erre már csak a kiterjesztett szöveges hirdetési formátummal lesz lehetősége. Ugyanakkor a meglévő normál szöveges hirdetések továbbra is megjelennek majd a kiterjesztett szöveges hirdetésekkel együtt. A kiterjesztett szöveges hirdetésekkel nagyszerű eredmények érhetők el, különösen azok számára, akik foglalkoztak az új hirdetések megírásával és tesztelésével. Arra kérjük, hogy a meghosszabbított határidőt új, saját kiterjesztett szöveges hirdetésekkel való kísérletezésre használja. A tesztelés során koncentráljon a minőségre Az elmúlt néhány hónapban számtalan szöveges hirdetési adatot tekintettünk át. Ezek mind azt igazolták, amit eddig is tudtunk: számít a hirdetések minősége. A több karakter önmagában nem oldja meg a teljesítménybeli problémákat. Nagyon fontos, hogy az új címsorokat és karaktereket átgondoltan, meggyőző módon használja ki az ember. Éppen ezért érdemes megfogadni az alábbi bevált módszereket a kiterjesztett szöveges hirdetések optimalizálása során:
  • A kiterjesztett szöveges hirdetések több verzióját is tesztelje. Igyekezzen többféle módon kihasználni a hirdetések számára rendelkezésre álló nagyobb helyet. Hirdetéscsoportonként érdemes 3–5 új hirdetéssel számolni. Azok a hirdetők, akik több hirdetést is tesztelnek, jobb teljesítményt érnek el.
  • Koncentráljon a címsorok tesztelésére. A hirdetések legfontosabb része a címsor, és most további egy sorral kísérletezhet.
  • Ami bevált a normál szöveges hirdetésekben, azt használja a kiterjesztett szöveges hirdetésekben is. Ha például egy sikeres normál szöveges hirdetésben megemlítette az árképzést, vagy kulcsszóbeillesztést használt, alkalmazza ezeket továbbra is a kiterjesztett szöveges hirdetésben.
  • Márkakifejezések esetén vegye fontolóra a rövidebb címsorok használatát. Előfordulhat, hogy a „Vállalkozása neve – hivatalos webhely” formátum a legcélravezetőbb. Nem feltétlenül kell az összes rendelkezésre álló karaktert kihasználni. Próbálkozzon rövidebb hirdetésszöveggel is, különösen olyan kifejezések esetén, ahol nincs szükség túl sok további információra.
  • Továbbra is futtassa a normál szöveges hirdetéseit egészen addig, amíg az új verziók folyamatosan jobb teljesítményt nem nyújtanak. A kiterjesztett szöveges hirdetés nem lesz garantáltan hatásosabb pusztán azért, mert több karakter áll rendelkezésére. A legjobban teljesítő hirdetéseit tartsa meg a hosszuktól függetlenül.
  • Próbálja ki a már létező, korábban sikert hozó hirdetéseit hosszabb címsorral. Lehet, hogy érdemes a normál szöveges hirdetés leírásának első sorát a kiterjesztett szöveges hirdetés második címsoraként használni, különösen akkor, ha a korábbi hirdetés jól teljesített.
Zökkenőmentes átállás a kiterjesztett szöveges hirdetésekre A fenti tippeken túl van néhány dolog, amit érdemes elkerülni:
  • Ne használja ugyanazt a kiterjesztett szöveges hirdetést sok különböző hirdetéscsoportban. A hirdetéseket a felhasználói keresésekhez kell igazítani.
  • Ne szúrjon be második címsort anélkül, hogy módosítaná a hirdetés többi részét. Olyan tartalmat adjon hozzá, amely kapcsolódik a lekérdezéshez, és jól illik a hirdetés többi részéhez.
  • Ne írjon olyan kiterjesztett szöveges hirdetéseket, amelyek nem kapcsolódnak a felhasználó lekérdezéséhez. A szövegnél is tartsa észben a felhasználói lekérdezést.
Lekérdezési példa: felsőoktatási diákhitelekről szóló cikkek
  • Ha a terméke bizonyos előnyei vagy jellemzői korábban vonzónak bizonyultak, azokat most se hagyja ki. Tesztelje az összes előnyt, hogy kiderüljön, melyik működik jól az új formátumban. 
További források Ha még csak ismerkedik a kiterjesztett szöveges hirdetésekkel, tekintse meg a hatékony hirdetések készítésének bevált módszereit. Reméljük, az ünnepi időszak során a nagyszerű, felhasználóbarát szöveges hirdetések sok sikert fognak hozni – legyen szó normál vagy kiterjesztett hirdetésekről. Közzétette: Senthil Hariramasamy, hirdetésformátumokért felelős termékmenedzser