Az internetezők az idejük nagyobb részét nem kereséssel töltik, így sokszor felmerül a kérdés, hogyan célozzuk meg akkor a leendő ügyfeleinket, amikor különböző weboldalakon böngésznek: cikkeket olvasnak, különféle termékekről tájékozódnak, leveleznek, közösségi oldalakat és videómegosztókat látogatnak...

Ezzel a bejegyzéssel kezdő felhasználók számára egy sorozatot indítunk a Google tartalmi hálózatáról, amellyel a következő hetekben betekintést nyújtunk a hálózat működésébe és megmutatjuk, miként érhető el leghatékonyabban célcsoportunk.

A Google keresőjében egy megadott keresésre ingyenes találatok és szponzorált hirdetések jelennek meg. Az AdWords hirdetési programmal hirdetéseink nemcsak a kereső oldalán, hanem a tartalmi hálózat oldalain is megjeleníthetők. A Google tartalmi hálózatát különféle weboldalak, fórumok, blogok alkotják, mint például a HáziPatika.com vagy a Vendégváró.hu (további példák megtalálhatók itt). Ezeken és még több ezer oldalon is megjelenhetnek az adott oldal témájához vagy célcsoportjához kapcsolódó hirdetéseink. Az alábbi videóban Hegyi Péter kollégánk összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat:Nemzetközi viszonylatban ezek az oldalak együtt minden más hirdetési hálózatnál szélesebb felhasználói kört érnek el. Ha a tartalmi hálózaton is hirdetünk, akkor olyan internetezőket, potenciális ügyfeleket is elérhetünk, akik éppen a hirdetett termékünkhöz, szolgáltatásunkhoz kapcsolódó tartalmakat böngészik.

A sorozatban bemutatjuk, hogy miként lehet eredményesen és mérhetően elérni a tartalmi hálózat oldalait böngésző lehetséges ügyfeleket, vásárlókat. Megmutatjuk, hogyan lehet mérni a hirdetések hatékonyságát a kattintáson túl, ezen keresztül pedig azt, hogy miként fókuszálhatunk a legjobban teljesítő tartalmi hálózati oldalak kiválasztására. A szöveges hirdetéseken túl lehetőség nyílik képes hirdetések, bannerek és videohirdetések futtatására a tartalmi hálózaton, melyek segítségével új ügyfelek látókörébe kerülhetünk. Ezek elkészítéséről és használatáról is részletesen lesz szó a sorozat következő részeiben.

Bízunk abban, hogy a most elindított sorozatunk segítséget nyújt a tartalmi hálózatunkban rejlő lehetőségek jobb megismeréséhez.