A mai naptól kezdve a magyarországi ügyfelek számára is elérhető a sokak által várt AdWords vizuálishirdetés-készítő! Az AdWords-fiókból elérhető ingyenes eszközzel változatossá tehetőek a szöveges kampányok grafikus elemekkel és animációkkal; az új vizuális hirdetések létrehozása könnyebb és gyorsabb.

De mi is szükséges a képes hirdetés létrehozásához? Egy tömör és velős jelmondat, egy fénykép a termékünkről vagy szolgáltatásunkról és a logónk. Ezt követően ki kell választanunk a meglévő sablonokból a legmegfelelőbbet, a hátteret és a betűszíneket. Az így elkészült hirdetéseink megjelenhetnek a Google teljes tartalmi hálózatán vagy csak a megjelölt helyeken

A képes hirdetéseket általában több formátumban is ajánlott létrehozni: a vizuálishirdetés-készítő használata esetén elég testreszabnunk a 300x250-es méretű hirdetést, és a többi támogatott méretben automatikusan elkészülnek a hirdetéseink (a támogatott méretek száma sablononként változik). A vizuálishirdetés-készítővel alkotott hirdetéseink így nézhetnek ki:
Ahhoz, hogy elkezdjük a képes hirdetéseink készítését, kattintsunk a Vizuálishirdetés-készítőre az új vagy a meglévő kampánynál.

A vizuális hirdetésekről részletesebb információ itt áll rendelkezésünkre.