Mivel néhány országban az internetezők IP-címe nem feltétlenül kötődik az internetező tartózkodási helyéhez (például egy egri internetezőnek a szolgáltatója kioszthat egy budapesti IP-címet), az AdWords-ben ezeken a területeken a régió vagy város alapú célzási beállítás korlátozottan vagy egyáltalán nem alkalmazható. Ekkor a legjobb, ha két kampányt készítünk, és egymással párhuzamosan futtatjuk azokat.

Az egyik kampányt az egyéni célzási beállításokkal az adott területre (például Eger környékére) kell célozni, és a kulcsszavakat nem szükséges kombinálni a település vagy a régió nevével (a hirdetésszövegben viszont szerepelhet a település neve).  

A másik kampányt viszont az egész országra célozzuk, kulcsszavainkat kombináljuk a megcélozni kívánt települések vagy a megye nevével, és a hirdetésszövegben is utaljunk a szolgáltatás helyi jellegére.

Ha például egri nyelvtanfolyamot népszerűsítünk, akkor a következő kulcsszavakat érdemes alkalmaznunk a második kampányban:

   nyelvtanfolyam eger
   nyelvtanfolyam egerben
   nyelvtanfolyamok eger
   nyelvtanfolyamok egerben
   nyelviskola eger
   nyelviskola egerben
   nyelviskolák eger
   nyelviskolák egerben

Bár ezzel a megoldással korlátozzuk a hirdetések megjelenését, a nem releváns megjelenéseket is minimálisra csökkentjük.

Felmerül, hogy mi történik akkor, ha a második kampányban meghagyjuk önmagában a nyelviskola kulcsszót, de a hirdetés szövegében utalunk arra, hogy a nyelviskola Egerben van. Nos, ezzel kiszűrhetjük azokat a látogatókat, akik eredetileg mondjuk Kalocsán szerettek volna nyelviskolát találni, de a kulcsszó átkattintási aránya (így a minőségi mutató is) olyan alacsony lesz, hogy csak magas licittel tudjuk megjeleníteni a hirdetést. Ez a megoldás legfeljebb igen sok kizáró kulcsszó alkalmazásával lehet célravezető.

Stekkelpak Zoltán, magyar AdWords csapat, Dublin