A kampányok tervezése és kezelése közben sokszor merül fel a kérdés, hogy mennyi megjelenítést vagy kattintást kapna a hirdetés, ha más maximális CPC-ajánlatot használnánk. Mostanáig a megfelelő ajánlat megtalálása jellemzően sok próbálkozással és hibával járt.

Most viszont átláthatóbbá vált a licitálási folyamat: ma minden fiókban elindult ugyanis az ajánlatszimulátor az új AdWords kezelőfelületén, amely megmutatja az ajánlatok lehetséges hatását a hirdetési eredményeire. Bár az ajánlatszimulátor a jövőt nem képes megjósolni, segít meghatározni, hogy mi történt volna különféle kulcsszószintű ajánlatok beállítása esetén.

Az ajánlatszimulátor az elmúlt hét nap adatai alapján újraszámítja a hirdetés lehetséges megjelenítéseinek és kattintásainak számát arra az esetre, ha más maximális CPC-ajánlatot választottál volna, illetve azt, hogy mennyibe kerültek volna ezek a kattintások. A szimulációban az egyetlen változó a maximális CPC, egyéb paramétereket (minőségi mutató, versenytársak tevékenysége, forgalomváltozások) a rendszer nem vesz figyelembe.
Fontos megjegyezni, hogy a múltbeli teljesítmény nem garantálja a jövőbeli eredményeket. Továbbá csak akkor tudunk szimulációs eredményekkel szolgálni, ha kellő mennyiségű forgalom tartozik egy adott kulcsszóhoz. Ezek a szimulációk jelenleg csak a Google keresőre és a Google keresési hálózatára vonatkozóan érhetők el, a tartalmi hálózatra nem.

Az ajánlatszimulátor adatainak megjelenítéséhez AdWords-fiókban lépj a "Kulcsszavak" lapra, majd kattints az ajánlatszimulátor ikonjára a Max. CPC oszlopban azon kulcsszó ajánlata mellett, amelyre vonatkozóan meg szeretnéd tekinteni ezeket az adatokat.További információ az AdWords Súgóban >>>