Az új kezelőfelületet bemutató szokásos csütörtöki bejegyzéssorozatunk mai részében az ügyfeleink által leggyakrabban feltett kérdések egy részére keressük a választ.

Hogyan törölhetők a kulcsszavak?

A kulcsszavak törléséhez jelöld be a kulcsszó melletti jelölőnégyzetet, majd kattints a táblázat fölött lévő Állapot módosítása menüre. Itt található a törlésre szolgáló menüpont.

Hirdetésem ellenőrzésre vár. Mit jelent ez?

Az "ellenőrzésre vár" állapotban lévő hirdetések mindaddig nem lesznek láthatók, amíg nem ellenőrizzük, és nem hagyjuk jóvá őket. Amikor új hirdetést készítesz, vagy módosítod meglévő hirdetéseidet, a rendszer automatikusan elküldi őket ellenőrzésre. (A hirdetéseket beérkezési sorrendben ellenőrizzük. A kezelőfelület korábbi verzióján a hirdetések ellenőrzése és jóváhagyása ugyanígy történt, de az információ nem volt látható. Az új kezelőfelületen azonban bevezettük az elfogadási állapot megjelenítését.)

Hol található a táblázatos szerkesztés?

A táblázatos szerkesztés csak a hirdetéscsoportok szintjén érhető el. A táblázatos szerkesztés indításához lépj bármely hirdetéscsoport Kulcsszavak lapjára, majd válaszd a Szerkesztés táblázatban parancsot a További műveletek menüből.

Mi a különbség a (kattintásonként 1) és a (kattintásonként több) konverziók között?

A kezelőfelület korábbi verzióján konverzióknak nevezett mutatót az új kezelőfelületen kattintásonként 1 konverziónak nevezzük. Ez a mutató a hirdetéseiden regisztrált olyan egyedi kattintások számát rögzíti, amelyek konverziós eseményekhez vezettek. Ha például az értékesítéseket méred, és egy hirdetéskattintás három különböző tranzakciót eredményez, a rendszer akkor is csak egy kattintásonként 1 konverziót számol.

Ezzel szemben a kattintásonként több konverzióba minden olyan konverzió beleszámít, amely a hirdetéseden regisztrált kattintás után következett be. Így a fenti példában három kattintásonként több konverziót számol a rendszer, mivel a hirdetésen regisztrált kattintást követően három különböző tranzakció történt.

Hogyan jeleníthetem meg a kulcsszavak cél URL-jeit?

A kulcsszavak cél URL-jeit egyszerűen megjelenítheted az Oszopok testreszabása menüvel. A Kulcsszavak lapon kattints a Szűrők és nézetek elemre, és válaszd az Oszlopok testreszabása lehetőséget. Itt bekapcsolhatod a cél URL oszlopot, valamint kulcsszavaid további mutatóit.

Hol találhatók a hirdetésütemezés, a gyakoriságkorlát, a hirdetésrotáció stb. beállításai?

A Kampánybeállítások lapon van néhány Speciális feliratú rész. Így például a kiválasztott ajánlattípus és költségkeret alatt található a pozíciópreferencia és a megjelenítési mód speciális szakasza. Az oldal legalján néhány további speciális beállítás található, például a hirdetésütemezés, a hirdetésrotáció és a gyakoriságkorlát beállításai. A beállítások oldalát úgy alakítottuk ki, hogy egyszerűen áttekinthesd a kampány alapbeállításait, ugyanakkor a részletesebb konfigurációs beállításokat is módosíthasd.

Miért nem érhető el az Analytics az új felületről?

Elérhető, a felső zöld sávban a Jelentések készítése menüelem alatt található a link az Analyticshez.

Az AdWords új felületét bemutató korábbi előadásunk felvétele itt tekinthető meg.